Nieuws

De Muchte centrum kindercarnaval Losser

Sinds jaar en dag fungeert de Muchte aan de Vlasakker 2 te Losser als Residentie voor de Jeugdcommissie van de Gaffel Aöskes.

Stichting Fundament stelt haar accommodatie de Muchte en bijbehorende faciliteiten beschikbaar voor de diverse vergaderingen van de Jeugdcommissie.  De verkiezing van het levend symbool van de carnavalsvereniging, het Gaffel Aöske, vindt ook plaats in de Muchte.

Hoogtepunt van de jaarlijkse carnavalsactiviteiten vormt de Dinsdagmiddag waarop de grootste kinderoptocht van Twente plaats vindt in Losser.

Dinsdag 28 februari kunnen kinderen al vanaf 13.00 uur in de Muchte terecht om zich in te schrijven voor de kinderoptocht, die dan om 14.00 uur begint. De Jeugdcommissie verwacht dat evenals in voorgaande jaren weer zo’n 60 a 80 enthousiaste eenlingen en groepen deel zullen nemen aan de optocht.

Na afloop van de optocht trekken traditioneel vele Lossenaren, en in ieder geval alle deelnemende kinderen naar de Muchte, alwaar dan rond de klok van vier de prijsuitreiking begint.

Traditioneel reikt Prins Patrick olde Heuvel, die met zijn adjudanten Martijn Heurman en Martin in het Veld  aanwezig zal zijn, dan de geinprijzen uit in de altijd gezellige en goedbezette residentie.

De overige prijzen worden uitgereikt door Jeugdprins Stan Gervink (leerling basisschool het Kompas), Jeugdprinses Yazira van Veen (leerling basisschool de Imenhof)  en Gaffel Aöske Milan van Driel (leerling basisschool Pax Christi).

Voor alle deelnemende eenlingen grote en kleine groepen is een prijs beschikbaar.

Na de prijsuitreiking wordt het carnavalsfeest in de Muchte dan nog voortgezet tot een uur of zes. De Jeugdcommissie en Stichting Fundament/de Muchte werken al jaren samen aan een gezellig en vertrouwd carnavalsfeest voor kinderen in de gemeente Losser.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.