Nieuws

Overdinkel loopt uit voor Gert Ekkelboom

En niet alleen Overdinkel. Uit alle windstreken kwamen de mensen naar muziekkoepel in Overdinkel om van de prachtige muziek van Gert Ekkelboom, Gerben Ekkelboom en Han Arfman te genieten. Maandagavond 28 augustus om 19.30 uur begon het concert en duurde tot ongeveer 21.30 uur.

Populariteit

“Om 18.30 uur reden hier al taxi’s voor uit Enschede. Mensen komen van verre om Gert en zijn kompanen te beluisteren. We hebben bezoekers uit alle buurtdorpen en plaatsen. Ook Gronau is vertegenwoordigd. Alle 90 stoelen zijn bezet en er zijn veel mensen die een eigen stoeltje meegenomen hebben. Ik schat dat er in totaal ruim 240 bezoekers zijn. Met Gert als artiest trekken we altijd de meeste bezoekers.” : zegt Jos Klein Robbenhaar, één van de vrijwilligers die het mogelijk maakt de muziekkoepel in stand te houden.

gert ekkelboom

Foto: Marcel Kok

Sang und Klang

Gert Ekkelboom heeft iets met Overdinkel. Hij heeft er jaren gewoond. Zijn vader, Geert Ekkelboom die onder andere samen met zijn broer Jaap Ekkelboom de band “Sang und Klang” vormde, is er geboren en heeft er zijn jeugd doorgebracht. “Sang und Klang” was in de jaren 50 en 60 een succesband.

Programma

Het prachtige programma van de muziekkoepel loopt met het zomerseizoen teneinde. Op 6 september, aanvang 19.30 uur, speelt de Big Band uit Gronau. Op 14 september, aanvang 19.30 zingt de zanggroep Montana uit Overdinkel. En natuurlijk komt Sinterklaas op 19. November, 15.00 uur even voorbij tijdens zijn intocht in Overdinkel.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.