Nieuws

Plaatsing NK voor majorettes Excelsior

Het wedstrijdseizoen voor de majorettes van muziekvereniging Excelsior zit erop, waarbij door twirl team 1 plaatsing voor NK Twirl in december is binnengesleept. Een topprestatie! Zaterdag 14 oktober jl. deden de twee teams van de majorettes mee aan de NBTA-wedstrijd in Ede. Beide groepen wisten een beker in hun klasse te behalen, met daarbij prachtige punten.

Jonge meiden

Twirl team 2 kwam uit in de klasse juvenile beginner en liet een show zien met het thema ‘beroepen’. Deze jonge meiden (5-8 jaar) o.l.v. instructrices Daisy Hof en Aniek Wigger presenteerden een vrolijke show aan de jury, waarbij een master chef, piloot en tandarts voorbij komen. Dit team behaalde 61,3 punten en mochten de zilveren beker mee naar Losser nemen. Vier andere teams werden daarbij verslagen, heel knap!

Twirl team 1 deed mee als large team, in de klasse junior beginner. Bij de laatste wedstrijd van het seizoen wist deze groep beslag te leggen op een eerste plaats én plaatsing voor het NK met 68,7 punten. Deze show heeft als thema ‘Nightmare’, waarbij de dames veranderen in echte zombies zowel qua kleding als make-up. Instructrices zijn Jorieke Hinnen en Hanadie Leusink.

Feest bij Excelsior

Terug in Losser was het feest bij Excelsior. De succesvolle majorettes werden opgewacht door het orkest en de drumband, die de dames op een serenade trakteerden. Voorzitter Henri Brookhuis sprak namens het bestuur de complimenten uit voor de behaalde resultaten.

De komende weken zal team 1 zich voorbereiden voor het NK in december, waar ze een gooi naar de titel Nederlands Kampioen zullen doen. Team 2 gaat zich de komende weken richten op het Pepernotenconcert (26-11) en het Jeugdkerstconcert (17-12).

Excelsior is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden vanaf 5 jaar. Interesse in twirl en dans? Meer informatie op www.excelsior-losser.nl of via majorettes@excelsior-losser.nl. Vier keer een gratis proefles!

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid