Nieuws

Proeflessen Judo Special Heroes

Op vrijdag 12 en 19 januari 2018 geeft Judo Losser voor  jeugdigen van 7 t/m 13 jaar een tweetal proeflessen Special Heroes. De les is voor jongeren die net een beetje meer aandacht en tijd nodig hebben om de lesstof onder de knie te krijgen.

Er is veel aandacht voor de technische kant van het judo; het aanleren van worpen, technieken en het grondwerk. Er wordt toegewerkt naar de graduatie voor de verschillende banden (kyu’s) en het wedstrijdelement wordt nagenoeg vermeden. Hierdoor ontstaat een veilige en ontspannen sfeer op de judomat. De proeflessen zijn  in de kleine zaal van sporthal De Fakkel. Opgeven of het opvragen van meer informatie kan via mail naar info@judolosser.nl

Volgens trainer Rene Boogaarts moet iedereen kunnen sporten. Hij is opgeleidt tot judoleraar in de zorg en daardoor uitermate geschikt voor deze lessen. “Iedereen kan de judomat op. Zeker die jongeren die een beetje extra aandacht of ondersteuning kunnen gebruiken” aldus de leraar die in het bezit is van de 5e Dan judo en meer dan genoeg technische bagage heeft om alle lessen aantrekkelijk te verzorgen.

De eigenschappen en waarden van judo (respect. stoeien, ontwikkelen van sociale competenties) maken het een ideale sport voor jeugdigen. Daarbij wordt het gehele lichaam getraind wat goed is voor de motorische ontwikkeling.

Niet iedereen kan meekomen in het tempo en competitieve karakter van de reguliere lessen. Judo Losser komt daarom met een les die gericht is op het aanleren van technieken in het tempo van de groep, waarbij voor elke judoka de tijd en ruimte die hij nodig heeft beschikbaar is. De lessen worden in een speelse vorm aangeboden waarbij het wedstrijdelement wordt vermeden. Meer informatie is te vinden op www.judolosser.nl.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.