Nieuws

Sinterklaas intocht Losser en Overdinkel

Zondagmiddag om 13:00 arriveerde Sinterklaas met een groot aantal pieten in Losser. Burgemeester Gebben was juist op tijd om de goedheiligman te ontvangen.

Het Martinusplein stond vol met vaders, moeders, opa’s en oma’s en natuurlijk heel veel kinderen. Terwijl de burgemeester Sinterklaas verwelkomde in zijn gemeente scheerden de pieten via kabels en touwen over het plein.

Burgemeester Gebben kreeg een kado aangeboden dat helemaal vanuit de Martinustoren door verschillende pieten naar het podium werd gebracht, En de brugemeester was erg blij met zijn chocolade.

Tijdens de intocht bleef het droog maar meteen na afloop van het plein evenement kwam er een flink bui regen naar beneden. Sinterklaas vertrok toen met de burgemeester voor een rondrit door het dorp waar de winkels geopend zijn voor een koopzondag.

Via de Brink en de Brinkstraat ging Sinterklaas naar het gemeentehuis. Op het Raadhuisplein werd nog een kijkje genomen bij de draaimolen. De Losserse kinderen konden Sinterklaas een handje geven bij Grand Café Hotel Smit in het dorpsafé ’t Raedthuys. 

De camera's van RTV-Losser stonden opgesteld voor Hotel Marktzicht die bereidwillig stroom en een internetvoorziening ter beschikking stelde. De opname is hieronder te zien:

Fotografie by kim (Maurice & Kim) maakten de volgende foto's voor Hallo Losser (kijk voor meer foto's op https://www.facebook.com/Fotografiebykimx):

Overdinkel.

Sinterklaas bezocht met burgemeester Gebben ook Overdinkel en onze fotograaf Dominique van DominiqueFoto's maakte de volgende sfeerreportage. Klik hier op de Facebook pagina van Dominique voor alle foto's.

Ook Wouter Huisman maakte een mooie fotoreportage van de Sinterklaas intocht in Losser. Klik hier voor alle foto's van Wouter.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.