Nieuws

Toneelvereniging Ons Genoegen De Lutte oefent voor blijspel

Bouw nieuw parochieel Cultureel Centrum zet aannemers tegen elkaar op

 

Herkenbare passages

De geoefende spelers van toneelvereniging Ons Genoegen uit De Lutte wanen zich met een nieuw toneelspel in een situatie dat meer dan actueel is. De acteurs vinden het heerlijk, hoe ogenschijnlijk, regionale perikelen in een blijspel voor het voetlicht gebracht kunnen worden. Louter fictie met hier en daar herkenbare passages over het alledaagse in een willekeurig dorp.

Brommers kiek’n.

Twee aannemers dingen mee in de opdracht om een nieuw parochieel cultureel centrum te bouwen. De een kan net zijn hoofd boven water houden terwijl de ander louter uit aartsvijandschap de aanbesteding wil winnen. Bij beide heren is echter onbekend dat hun dochter en zoon verliefd zijn. De liefde heeft echter al meer gebracht dan alleen brommers kiek’n. De dochter van aannemer A krijgt echter de opdracht het aan te leggen met de ambtenaar van het bisdom voor zakelijk gewin. De zoon van aannemer B moet ten slotte toch nog concurreren met de vertegenwoordiger van het bisdom.

Een blijspel in drie bedrijven dat door Ons Genoegen wordt gebracht op 31 maart en op 1 en 2 april (matinee) in zalencentrum De Vereeniging in De Lutte. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het zelfde etablissement.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid