Nieuws

Voortbestaan Hockeyclub Losser in het geding

Het voortbestaan van Hockeyclub Losser is in het geding omdat er komend seizoen geen velden beschikbaar zijn. 

De hockeyclub in Losser is een jonge vereniging met bijna 130 leden en met 13 teams. De teams bestaan vooral uit meisjes en er is ook een groepje hockeyers die op de woensdag trainen en een paar keer per jaar meedoen met zgn. trimhockey toernooien.

Volgens Gerard Oude Boerrigter van de hockeyclub, die op 20 februari 2015 werd opgericht, wordt er binnenkort een bijzondere ledenvergadering gehouden. "Dan komen de opties op tafel en moeten we knopen doorhakken" zegt de penningmeester van HCL.

Universiteit Twente.

Vanochtend kopte dagblad Tubantia "UT biedt plek aan Losserse hockeyteams" maar dat is wat te vroeg gejuicht volgens Oude Boerrigter. "We hebben contact gehad met een Lossernaar die werkzaam is bij het Sportcentrum van de Universiteit Twente. Maar van trainen of competitie spelen op het terrein van de UT is nog lang geen sprake".

Jeroen Gröniger is de bewuste medewerker van het Sportcentrum van de UT. "Ik heb op persoonlijke titel met de hockeyclub gebeld" zegt Gröniger tegen Hallo Losser. "Ik woon in Losser en ik draag de sport in Losser een warm hart toe. Ik ben zelf voorzitter geweest van AGVL en ik weet zelf hoe moeilijk het soms kan zijn voor een vereniging". Jeroen Gröniger heeft naar eigen zeggen niet met iemand van de Tubantia gesproken en al helemaal niet namens de UT. "Ik heb aangeboden om mee te denken door te onderzoeken of er op de UT mogelijkheden zijn".

Voortbestaan Hockeyclub Losser in het geding

Sportpark Overdinkel.

Sportpark Het Wilpelo in Overdinkel is een alternatief. "Maar we zijn Hockeyclub Losser en onze leden wonen vrijwel allemaal in Losser" zegt Gerard Oude Boerrigter. "Net als de locatie UT is een keer reizen geen probleem maar het biedt geen structurele oplossing". Ook het oude TAR-veld is geen optie. "Het plaatsen van lichtmasten en rondvliegende hockeyballen in een woonwijk kan gewoon niet" aldus de penningmeester "dat zou ik zelf ook niet voor mijn huis willen".

Stichting Beheer Voetbalvelden Losser

Volgens de voetbalverenigingen is er goed meegedacht met de hockeyclub. "KVV en AJc hebben samen met de Stichting Beheer Voetbalvelden Losser juist weer de gesprekken geopend" zegt voorzitter van AJc'96 Robert de Vries tegen Hallo Losser. "We hebben samen nogmaals de veldbezetting laten berekenen en er is op dit moment helaas geen ruimte".

Jochem Leuverink is voorzitter van deze overkoepelende stichting die de exploitatie en beheer van de voetbalvelden in handen heeft. Deze stichting is opgezet om de gezamenlijke belangen van beide voetbalverenigingen te behartigen. Onder de stichting vallen het 3e en 4e veld op het complex van KVV Losser en de twee nieuw aangelegde velden op het complex van Ajc ’96. Dit betekent dat onder deze stichting 2 kunstgrasvelden en 2 grasvelden vallen, evenredig verdeeld over de sportcomplexen.

"We hebben alle opties doorgenomen" zegt Leuverink. "We zijn gebonden aan regels van de KNVB die komend seizoen aangepast worden. Ook hebben we te maken met een groeiend ledenbestand, met name voor de damesteams. In het weekend hebben we echt alle capaciteit nodig". Volgens de de voorzitter zou er wel een mogelijkheid zijn voor training op doordeweekse dagen: "maar dat is niet de vraag die ons gesteld is".

"Dit onderwep speelt al veel langer" aldus Jochem Leuverink. "We hebben er allemaal belang bij om hockey te laten landen in Losser. We hebben er serieus en zorgvuldig naar gekeken en we willen zeker dat de hockeyclub blijft bestaan. Maar we kunnen er ook niet omheen dat de bond met aanvullende regels komt en dat het damesvoetbal snel populair wordt in Losser" zegt Leuverink.

Voorlopig is er dus geen serieuze optie en zullen de hockeyers alles uit de kast moeten halen om hun sport in Losser te laten voortbestaan.

Foto's: Facebook-pagina HCL.

Voortbestaan Hockeyclub Losser in het geding

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.