Nieuws

VVV wil meer gidsen inzetten

De VVV wil meer gidsen inzetten in de gemeente Losser. Dinsdagavond 14 maart was er een bijeenkomst voor de potentiële gidsen in het dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte

Highlights

In totaal zijn op dit moment 12 gidsen, met en zonder ervaring, bereid om deze rol op zich te nemen. Jos Senger, bestuursvoorzitter van de vereniging VVV, verwelkomde de aanwezigen. Hij vertelde wat de bedoeling was, wat er van een gids verwacht wordt en dat die alle steun krijgt van de VVV om zijn/haar taak naar behoren uit te voeren. Het is de bedoeling om het aantal gidsen uit te breiden zodat een gids niet elke week aan de beurt is om een rondleiding te doen. Vier a vijf keer per seizoen kan een gids dan zijn/haar rondje doen. De gids krijgt een handreiking van de VVV in de vorm van een kaart met highlights in het gebied waar hij/zij mensen rondleidt. Bovendien kunnen, als daar behoefte aan is, de persvoorlichters Irma Nadorp en/of Michael Haen ingeschakeld worden voor tips en handigheden en over het spreken in het openbaar. Mensen die er voor voelen om gids te worden voor dagrecreanten en toeristen kunnen contact opnemen met de VVV.

 

Losser is Twente op z’n mooist

Binnen de grenzen van de gemeente zijn heel veel schatten te vinden. Soms leven we er midden tussen, soms moeten we er even naar op zoek. Maar het zijn stuk voor stuk pareltjes die de moeite waard zijn voor zowel toeristen als inwoners. Daarom noemen we de gemeente Losser ook “De Schatkamer van Twente”. Onlangs schreef Jan Colijn in de Gooi en Eemlander: “De gemeente Losser is Twente op z’n mooist.” De VVV wil dat graag aan de toeristen laten zien. Gidsen zijn een verlengstuk van de VVV. Ze kunnen op hun eigen wijze de prachtige omgeving met haar parels onder de aandacht brengen, waar ze zelf trots op zijn.

Eén gids vertrekt uit Losser

Een gids die uit de gemeente Losser vertrekt is burgemeester Michael Sijbom. Helaas voor de Schatkamer heeft hij gekozen voor een andere voortzetting van zijn loopbaan. Hij heeft de gemeente op de kaart gezet, vooral waar het om het toerisme gaat. Hij fietste met toeristen langs de mooiste plekken in de gemeente Losser. Hij vertelde ze smokkelverhalen in Overdinkel. Dit soort attracties wil de VVV graag behouden en zo mogelijk uitbreiden. “We zijn de burgemeester, als portefeuillehouder toerisme/recreatie én ambassadeur veel dank verschuldigd”, aldus Jos Senger.

Overdinkel

De VVV is in de gemeente Losser op 3 locaties te vinden. In het hierboven aangehaalde dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte, in Beuningen en in het gemeentehuis in Losser. Er zijn plannen in ontwikkeling om in Overdinkel een steunpunt VVV in te richten.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.