Nieuws

Wie gaat ermee naar Kirgizië ( Kyrgyzstan )

Donderdag 16 maart geeft Anne Sterenberg een lezing bij Losservoetcomfort, Raadhuisstraat 20, 7581 AA Losser. Aanvang 19.30 uur. Deze avond neemt Anne Sterenberg je mee naar Kirgizië ( Kyrgyzstan). Ze zal op haar eigen enthousiaste manier vertellen over dit veelzijdige vakantieland. 

Bijzonder verrast 

Wandelaars zullen bijzonder verrast worden door dit voor velen onbekende land. Kom langs en laat je inspireren. Anne komt al jaren in Kirgizië en kent het land en haar bijzonderheden. Door haar goede kennis van de lokale mogelijkheden kan ze alle informatie geven over de mogelijkheden van reizen in dit wonderschone land. Tijdens deze avond staan de wandelvakanties centraal. Je krijgt een goed idee wat je in Kirgizië kunt doen. Korte of lange wandeltochten, wel of niet gecombineerd met paardrijden of fietsen. Of kies je voor meer rust en meditatie? Dan is een yogareis of de sjamaanreis een optie.

Nomaden

Kirgizië is een dun bevolkte, Democratische Republiek in Centraal Azië. Volledig bedekt met bergen en bijna 5 keer zo groot als Nederland. Bewoont door Nomaden met een rijke geschiedenis en unieke cultuur in een prachtige natuur. Veel mensen gaan naar Kirgizië voor de rijke aan flora en fauna. Beleef op de steppe het nomaden leven, zwem in het warme Yssyk Kul meer, geniet van de steeds wisselende vergezichten, de afwisselende natuur. Wandel naar de gletsjers, geniet van de glasheldere luchten, was je in het kabbelende riviertje. Kortom geniet.

Zonder winstoogmerk

Kyrgyz Muras is een Kyrgese, in ontwikkeling zijnde reisorganisatie zonder winstoogmerk. Een sociale organisatie die lokale projecten ondersteund en bijdraagt aan de lokale economie. Werk en inkomen voor de bewoners van de dorpen waar de overnachtingen plaats vinden. Het verkopen van lokale producten. Men wil de armoede bestrijden en de natuur behouden. Werken volgens de ecologische principes. Zie www.kyrgyzmuras.com

Nomaden in Losser

Onder deze kop heeft u op 15 juni 2016 op Hallo Losser een artikel kunnen lezen. Op die dag heeft de Losserse bevolking kennis kunnen maken met een stukje cultuur, gebruiken en gewoontes uit Kyrgyzstan. De dag werd afgesloten met een prachtig concert in de Muziekschool. www.hallolosser.nl/nieuws/nomaden-losser

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.