Nieuws

Willem Wilmink bij Historische Kring Losser

Deze maand zou schrijver/dichter Willem Wilmink (1936 – 2003) tachtig jaar geworden zijn. Een goede gelegenheid om hem ook bij de HKL in de schijnwerpers te plaatsen. En dat gaat dan ook gebeuren: Op maandag 24 oktober om 20.00 uur bij Grand Café Smit in Losser. Toegang vrij voor leden van de HKL en introducees.

Javastraat

HKL-voorzitter Thea Evers, heeft al bij verschillende gelegenheden een Power Point lezing gehouden over leven en werk van Wilmink. Van zijn opa en oma in de Beekhoek, via zijn jeugd in Enschede in de Javastraat, de middelbare schooltijd in Enschede en Almelo, studie in Amsterdam, werkzaam in het Westen en weer terug naar de Javastraat in Enschede.

Liefde voor Twente en het Twents

Zijn werk voor volwassenen en kinderen komt aan bod, liedjes voor Tv-programma’s en het theater. Maar ook zijn liefde voor Twente en het Twents; teveel om op te noemen. Foto’s, proza en poëzie, leuke anekdotes en filmfragmenten met liedjes, waarin hij ook zelf zingt en voordraagt. Zij geven een mooi beeld van een zeer veelzijdige schrijver/dichter, die echt bij de Twentse geschiedenis hoort. Hij is daarom ook terecht opgenomen in de Canon van Enschede.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.