Nieuws

ZC Losser-H1 sleept een punt uit het vuur na spectaculair duel

Na een klinkende overwinning in Losser vorige week, moest ZC Losser-Heren 1 het opnemen tegen hoog geklasseerde DWV-heren 1 uit Doesburg. Voor de wedstrijd hadden de beide teams evenveel verliespunten, het minste van alle teams in de competitie. Het werd een spannende, harde en soms hectische wedstrijd.

Naar Doesburg

Slechts acht Losserse spelers waren afgereisd naar Doesburg voor de wedstrijd tegen DWV. Hierdoor was afgesproken geen onnodige overtredingen te maken, vooral geen persoonlijke fouten. In het eerste kwart lukte het helaas niet deze afspraak volledig na te leven. Doesburg schakelde na elke aanval van Losser snel om, dit resulteerde in overtredingen van Losserse kant. Drie persoonlijke fouten waren het gevolg. Desalniettemin wist Losser twee keer te scoren, de stand na het eerste kwart was 3-2.

In het tweede kwart wist Losser, mede door goed keeperswerk, geen doelpunten tegen te krijgen. Door een afstandsschot en een keurig uitgespeelde aanval werd twee keer gescoord. Dit had veel meer kunnen zijn als Losser wat fortuinlijker was geweest in de afronding. Het tweede kwart eindigde met een stand van 3-4. Het derde kwart leek goed te beginnen voor Losser, een man-meersituatie werd afgedwongen. Maar deze werd slordig uitgespeeld, Doesburg wist hier een zeer snelle tegenaanval door te forceren die ervoor zorgde dat de stand weer gelijk werd getrokken. Hierna wist Losser snel twee keer te scoren door twee fantastische individuele acties.

Na deze acties nam Doesburg het heft in handen, terwijl Losser naar achter dacht te kunnen leunen door de marge van twee doelpunten. Doesburg wist hierdoor drie keer te scoren, waardoor het derde kwart eindigde met een stand van 7-6.
Aan het begin van het vierde kwart wist Losser snel gelijk te maken. Losser wist haar aanvallen goed op te zetten en zodoende op voorsprong te komen en met enig geluk werd een man-meersituatie omgezet in een doelpunt. Zo stond Losser twee en halve minuut voor tijd voor met 7-9. Daarna kreeg de wedstrijd een aparte wending, een van de Lossernaren beging zijn derde persoonlijke fout en moest het speelveld ruimen.

Uit de daaruit volgende man-meersituatie wist Doesburg de aansluitingstreffer te scoren. In de hitte van de strijd liep een speler van Losser een bloedneus op. Waardoor hij moest ook het veld verlaten, terwijl er geen vervanger voor hem beschikbaar was; Losser moest door met een man minder. Nadat nóg een speler van Losser naar de kant moest, wegens een persoonlijke fout, wist Doesburg de gelijkmaker te maken, 9-9.

Hierna was het bloeden van de neus gestopt en kon de wedstrijd weer worden hervat met zes spelers met een blauwe cap. De wedstrijd eindigde niet met zes blauwe caps; een van de spelers van Losser liet na een discutabele arbitrale beslissing zijn middelste vinger aan de leiding zien, waarna ook hij het veld kon ruimen. Losser moest nog 50 seconden door met een man minder. Doesburg kreeg nog een reuzen kans voor de drie punten, deze kans werd niet benut, waarna er nog 23 seconden op de klok stonden. Losser wist de bal in bezit te houden en wist een punt uit het vuur te slepen.

Volgende week zaterdag om 18:40 uur speelt Losser thuis tegen het laag geklasseerde NDD-heren 2.

Tussenstanden: 3-2, 3-4 en 7-6, Eindstand: 9-9

Doelpuntenmakers Losser: Matijs Vaneker (2), Eric de Vries, Joeri Wigger (2), Michel Brookhuis, Felix Huke (2) en Wim Wigger