Agenda

29 augustus 2024, 09:00
aug
29

Bowls Losser '92 houdt op donderdag 29 augustus haar jaarlijkse Jan Bakker Triplestoernooi. Het toernooi begint om 09.00 uur (zaal open vanaf 08.00 uur) in sporthal De Fakkel. Er wordt gespeeld op 8 matten met maximaal 24 teams. Inschrijven kan tot uiterlijk 1 augustus door te mailen naar bowls9220@gmail.com.

jun
24

Al sinds meer dan een kwart eeuw wordt jaarlijks op de banen van Golfbaan het Sybrook om het Losserse Kampioenschap gespeeld. Dit jaar staat dit evenement gepland voor maandag 24 juni. Inschrijving staat vrij voor iedere golfer of golfster die in de gemeente Losser woont, werkt of langer dan 10 jaar heeft gewoond of gewerkt. Voor meer info kan een email worden gestuurd naar lossersegolfkampioenschappen@gmail.com.

jun
23

Zondag 23 juni is er een Dinkeldienst, een oecumenische openluchtviering, op de Oase in Gronau aan de Dinkelstraße 24. Een oecumenische viering m.m.v. de Protestantse kerken van Losser en Glanerbrug, de katholieke kerken van Losser en Glanerbrug en het Syrisch-Orthodoxe klooster van Glane. De viering begint om 10.30 uur en het thema is “Luisteren naar de stilte”.

jun
22

Het afstudeer Podium van IVN Oldenzaal-Losser vindt plaats op zaterdag 22 juni tussen 11.00 tot 13.00 uur in de Stakenboer (Burg. Wallerstraat 115, Oldenzaal). IVN nodigt u hiervoor graag uit om te komen kijken en luisteren naar hetgeen de cursisten van de Natuur Gidsen Opleiding hebben ontwikkeld.

jun
21

Op vrijdag 21 juni, de langste dag van het jaar, komt Yosé Höhne-Sparborth op uitnodiging van Vrouwen voor Vrede Enschede naar de Oase in Gronau om te vertellen over haar vredeswerk in het buitenland én haar vredeswerk in Nederland, waar ze in Utrecht en Heemstede nog steeds actief is en zich uitspreekt tegen oorlog en geweld.

jun
19

Een tuin als herberg voor grote en kleine dieren, een groene straat, hoe pak je dat aan? Veel mensen hebben wel ideeën over hoe ze hun tuin, maar ook hun straat groener, biodiverser en gezelliger zouden kunnen maken. Op woensdagavond 19 juni organiseert de Groene Loper Losser-Oldenzaal een fietstocht voor extra inspiratie en verbinding op het gebied van waardplanten en insecten. Tijdens de fietstocht bezoek je een aantal prachtig ingerichte tuinen met aandacht voor vlinders, bijen en andere insecten. Er is ook ruimte om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen.

16 juni 2024, 12:00
jun
16

Op 16 juni 2024 van 12.00-17.00 uur vindt in het gezellige centrum van Losser het evenement Op Losse(r) Wielen plaats. Het is een oldtimer- en foodtruckevenement en is gratis toegankelijk. Ook is er vertier voor kinderen, een kramerie en nog veel meer moois. Deelname aan de oldtimerdag is ook gratis en aanmelden kan via oplossewielen@gmail.com

jun
16

Papa’s hart gaat sneller kloppen. Op Vaderdag, zondag 16 juni, staat Losser in het teken van een mooi spektakel met imposante en bijzonder oldtimers: van nostalgische klassiekers tot glimmende Amerikaanse vrachtwagens. Een keur aan foodtrucks, leuke kinderactiviteiten en veel geopende winkels zorgen voor een onvergetelijke dag voor het hele gezin.

 

15 juni 2024, 11:00
jun
15

Aan de formule is niets veranderd. Dat hoeft ook niet volgens de organiserende Dinkelboys, die zit ijzersterk in elkaar. Voetbal en plezier omarmen elkaar weer op zaterdag 15 juni tijdens het traditionele veteranentoernooi op de velden rond het voormalig clubgebouw van AJC’96.

jun
14

Vorige week zaterdag werd er gestreden om de prijzen van de Slag om Losser. En tijdens de grote vrij toegankelijke feestavond worden de kaarten geschud. Wie wordt de winnaar?

jun
14

Vrijdag 14 juni zullen er 4 grote luchtballonnen vertrekken vanaf de voetbalvelden bij S.V. Losser (Bookholtlaan 7). De opbouw zal om 19.30 starten waarna het opstijgen gepland is 20.00 uur. Iedereen die het leuk vindt, is van harte welkom om te komen kijken.

jun
13

Een leuk dagje uit met uw kleinkinderen naar de dierentuin, een bezoek aan een andere stad of misschien wel een bezoek aan familie of een museum: reis met het openbaar vervoer! Heeft u vragen over de bus, trein of haltetaxi? OV-ambassadeurs helpen u graag op weg.

jun
12

De 56e Avondvierdaagse wordt gehouden van woensdag 12 juni t/m zaterdag 15 juni. De start is vanaf het Raadhuisplein. Voor wandelaars die één van de avonden niet kunnen deelnemen bestaat de mogelijkheid op dinsdagavond 11 juni een route te lopen. Vertrek om 18.30 uur, vanaf het Raadhuisplein. De deelname aan de zaterdagroute blijft echter verplicht. Als een groepsleider op een bepaalde dag niet kan meelopen, kan hij voor die dag een vervangende leider laten meelopen en zelf de inhaalroute op dinsdagavond wandelen. De organisatie verzoekt de deelnemende verenigingen of scholen niet zonder dwingende noodzaak gebruik te maken van de inhaalroute op dinsdagavond.

12 juni 2024, 18:30
jun
12

Op woensdag 12 juni  houdt muziekvereniging  DTKS haar maandelijkse inzamelingsactie van oud papier.

12 juni 2024, 13:00
jun
12

Buitenspelen is voor veel kinderen niet zomaar meer een vanzelfsprekendheid. Daarom is de landelijke Buitenspeeldag in het leven geroepen. Ieder jaar op Buitenspeeldag wordt aandacht gevraagd voor het belang van buitenspelen, sporten en bewegen voor alle kinderen van Nederland. Op deze manier wordt kinderen een alternatief geboden om lekker te gaan spelen in plaats van in de weer te zijn met de diverse schermpjes en daar doen ze in Overdinkel uiteraard graag aan mee.
 

jun
10

Met de zomervakantie in zicht, opent het Realcovery inloophuis in Weerselo gastvrij haar deuren voor een interactieve themabijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met Stichting Kiem.

jun
09

Zondag 9 juni is het weer zover, dan zal muziek vereniging Concordia weer hun jaarlijkse themaconcert verzorgen. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er ieder jaar een muzikaal thema vertolkt waarin het publiek helemaal kan opgaan. Dit jaar is er gekozen voor het thema filmmuziek. “’t Muziekhoes” Zal speciaal voor deze zondagmiddag worden omgetoverd tot een ware bioscoop. Ja mensen u leest het echt goed een bioscoop en dan ook nog eens een met gratis toegang.

jun
09

Van 9 t/m 16 juni is het de IVN Week van de Natuur! Op zondag 9 juni kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant in het Arboretum Poortbulten van 10.30 uur tot 13.00 uur. De IVN-natuurgidsen staan klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren over het leven in de sloot. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen.

jun
08

Op zaterdag 8 Juni is van 10:00 tot 15:00 uur een open tuinen dag op het volkstuincomplex “de Wilgenkamp” waarin leden uitleg en info geven over het zaaien en kweken van (onbespoten) groenten. Voor aanmelden voor een volkstuin en info kunt u contact opnemen met de tuinvereniging. Er is op dit moment een kleine wachtlijst voor een moestuin.

Op diezelfde zaterdagochtend 8 juni organiseert de moestuinvereniging “de Wilgenkamp” op het volkstuincomplex de jaarlijkse zaad-en plantenruilbeurs. Door het ruilen van zaden en planten kunnen de leden de diversiteit van groenten en fruit in hun eigen tuin vergroten. Tijdens deze ochtend kunnen de leden tevens ervaringen en kennis over het tuinieren delen.

jun
08

Een grondige verbouwing van een varkensboerderij op het platteland en twee dochters met een  opleiding in de zorg. Ziedaar het ontstaan van Zorgboerderij Hoge-Boekel, een plek voor dagbesteding op het platteland.

Pagina's