Noaberschap, of op z'n twents, Noaberschop. Vanouds een ruime en intensieve manier van burenhulp. Denk aan een fruitmand, ooievaar, abraham/sara, huwelijksboog, planten water geven bij de buren tijdens vakantie etc.

Met HalloLosser kunnen we hier op een moderne manier gestalte aan geven. Ook uw hulp is van harte welkom!

Vanuit het grieks staat kerk voor het "huis des Heren". Dat de kerk tegenwoordig een grotere rol speelt in deze maatschappij blijkt wel uit de vele geloofsgemeenschappen die Nederland en natuurlijk Losser rijk is.

In dit venster zijn de voornaamste hiervan opgenomen met hieraan gerelateerde onderwerpen.

Vrijwilligerswerk is een onmisbare schakel.

Een gemeente als de onze kan niet zonder de inzet van (vele) vrijwilligers. Deze vrijwilligers maken vele activiteiten en ondersteuning mogelijk die anders onbereikbaar zou worden.

Dit vrijwilligerswerk gebeurt in veelal georganiseerd verband. Om u duidelijkheid te verschaffen welke organisaties nou waar mee bezig is, zullen enkele van deze organisaties zich hier aan u voorstellen.

Samen met de vrijwilligerscentrale van stichting Fundament proberen zijn daar waar mogelijk een helpende hand te bieden, ondersteuning of vraagbaken voor vrijwilligers te zijn. ook hebben zij het voornemen om daar waar mogelijk in de toekomst als vrijwilligersorganisatie (meer) samen te gaan werken.