Böggeliaans Festijn

Het Bruegheliaans Festijn is al jaren een familie evenement dat de tienduizenden bezoekers onder andere trakteert op een gezellige braderie. Het aanbod aan snuisterijen, gadgets en more zal bij de bezoekers in de smaak vallen. Naast de braderie is er ook een kindermarkt. Diverse demonstraties, workshops en theatergroepen zorgen voor een interactief en afwisselend programma.

Dit is het moment waar ondernemers hun gezicht kunnen laten zien, in contact komen met de mensen en vooral hun goederen aanprijzen. Maar niet alleen de ondernemers. Verenigingen en particulieren kunnen ook een kraam huren en op een ludieke manier hun (vereniging)kas spekken of nieuwe leden te werven.  Verenigingen pakken uit en doen hun best. En ik denk alweer aan de lange rijen voor de toonbank van de verkoop van de aardappelpannenkoeken die jaarlijks gretig over de toonbank gaan aan de Brinkstraat. Allemaal voor het goede doel. Maar ook het Rad van Fortuin wat er jaarlijks staat aan de Langenkamp. Vorig jaar hielp zelfs de Prins van Losser de vereniging om zodoende een duit in de kas te doen.

Kas spekken

Het Bruegheliaans Festijn van, voor en door Losser. Tegen een vergoeding helpen verenigingen de organisatie en daar zijn wij heel blij mee. EHBO losser huren wij al jaren in. Zo veel mogelijk lokale hulp en vooral kennis. Maar ook begeleiding van de Brueghelstoet. Verenigingen die ons helpen krijgen een vergoeding. Want samen maken wij een mooi feest.

Kramerie

Voor alle verenigingen, bedrijven en particulieren is er een mogelijkheid om je prijs te geven aan de tienduizenden bezoekers die Losser komen aandoen tijdens het Bruegheliaans Festijn.  Op onze site www.bruegheliaansfestijn.nl staat een link voor het aanmelden van een eigen kraam. 

De komende weken draaien wij als bestuur op volle toeren. Ik zal mij onder andere bezighouden met het vullen van de Brueghelkrant. Horeca Losser pakt weer groots uit. Ik zie al programma’s met de artiesten die Losser gaan aandoen. En ja ik heb al voorkeuren wat ik zeker niet ga missen tijdens ons Breughel. Mijn draaiboek is al volgeschreven en zelfs mijn spanning stijgt.

Maar als ik nu weer de schilderij van Pieter Brueghel met de boerenbruiloft voor mij zie, met al die lekkere aardappel pannenkoeken op de borden krijg ik trek. Trek in onze Brueghel.Kom maar op ik sta in de startblokken van het Böggeliaans Festijn.

Böggeliaans festijn noem ik het nu, want samen met de Böggelrieders maken we een mooi, muzikaal en culinair feest van.

Een Böggeliaans groet van ons allen!

 

afbeelding van Sandra Tiethoff

Door: Sandra Tiethoff