Beter een goede buur, dan een verre vriend

 “Noaberschop (Twents) (Nederlands: nabuurschap) is een kleine gemeenschap van noabers (buren). Iedere noaber heeft in het noaberschap een zogenaamde noaberplicht. Dit is de verplichting de andere noabers desgewenst met raad en daad bij te staan, door vinden, verbinden en versterken. Bundelen van kennis, kunde en krachten. Samen maken we Twente sterker! “

Wij staan in de startblokken voor een grandioos feest in Losser. Het Böggeliaans Festijn.

Nog een week wachten. Maar eerst zullen onze Boeskoolvrienden in Oldenzaal deze week aftrappen. Onze Noabers!
Vorig jaar werden we met open armen ontvangen en kregen een kijkje in hun keuken. Een aantal vragen waar wij mee zaten hadden hun al uitgezocht. Die kennis mochten wij gebruiken. Te denken aan de AVG-wetgeving en de steeds veranderende eisen bij de vergunningaanvraag. En natuurlijk kregen wij een tegenbezoek van ze, waar wij hen van informatie konden voorzien. Noaberkracht!! Geen concurrenten maar goede buren! Samen zetten wij ons gebied goed op de kaart. Samen zijn wij het visitekaartje van Twente. Want vieren kunnen wij hier, dat zit in ons DNA!

En nu dit jaar een feest met onze eigen jubilerende Böggelvrienden uit Losser. 65 jaar Böggelrieders.  Ze zien er altijd prachtig uit en laten ons, met een grote glimlach op hun gezichten, hun danspasjes zien, of denderen met die grote fietsen door onze straten. Ook veel jeugd zit in die groep. Dat is prachtig om te zien. Zij zetten de traditie voort en kunnen wij hopelijk over 35 jaar een geweldig 100-jarig bestaan vieren. Dit jaar weer veel folklore groepen, ook uit het buitenland. Zij gaan Losser aandoen. En met trots laten zij hun prachtige kleding en dansjes zien aan het publiek. Veel vrolijke gezichten. En een boerenbruiloft, zoals die vroeger was. Een roosjesboog wordt al gemaakt weet ik. 

Samen met Carolien heb ik de Brueghelkrant weten te vullen. Het was een mega klus. Maar Carolien is een topper. Wat een prachtige opmaak weer door haar. In de krant is alle informatie te vinden over het Bruegheliaans Festijn. De route van de Brueghelstoet op zondag. Het laat zien welke artiesten waar en wanneer optreden in het dorp.
Elk huishouden in Losser zal deze krant ontvangen.  

De informatie is ook op onze site te vinden. www.bruegheliaansfestijn.nl  

Ik ga mijn lijstje nalopen. De laatste voorbereidingen doen voor ons feest. Woensdag zijn wij aanwezig bij de aftrap van de Boeskool.
Namens de Brueghelorganisatie wensen onze Boeskoolnoabers een geweldig, spetterend, prachtig en veilig Boeskool toe.
Good Goan!

Better één dee nöast oe geet, as twee dee achter oe an loopt.

afbeelding van Sandra Tiethoff

Door: Sandra Tiethoff