Bruegheliaans festijn 2019 pakt uit. groot, Groter, GROOTS

Op weg naar Bruegheliaans festijn schrijft bestuurslid Sandra Tiethof elke week een blog. Deze week deel 1

Vertrouwde team

Onze bestuurstafel is weer regelmatig bezet. Ons vertrouwde team zet weer haar schouders er onder, want het is echt keihard werken, zware onderhandelingen zelfs. Maar wat hebben we een leuk team samen. Dat maakt van de vergadering elke keer een feestje. En dat mag. Want het Bruegheliaans Festijn gaat uitpakken!

Samen met de Böggelrieders, DE mede grondleggers van het feest, vieren wij ons 100-jarig bestaan. Bruegheliaans festijn bestaat officieel 35 jaar wel is waar, maar samen met de Böggelrieders komen we op 100 jaar.
Tijd om het groots te vieren dus. Internationaal zelfs!

Waar moet allemaal rekening mee worden gehouden? De draaiboeken komen weer uit de kast. Vergunning worden aangevraagd, maar eerst moet alles in kaart worden gebracht. Tekeningen, elk centimeter staat erop. Wat een goed samengesteld team is het toch. Ieder zijn/haar eigen expertise. Onder leiding van onze voorzitter Michael Haen, die de touwtjes weer strak in handen heeft. 

Het Brueghelbestuur is trots dat Wilfried Kok zijn voeten wilde laat vereeuwigen in het fameuze Brueghelpad. Iedereen van het bestuur was unaniem!  Wilfried Kok moest het worden. Hij is samen met de Böggelrieders de grondlegger van ons Bruegheliaans Festijn. En laten wij eerlijk zijn. Het Bruegheliaans festijn is HET visitekaartje van Losser. Daar mag de gemeente Losser heel trots op zijn.

Tienduizenden bezoekers proeven de gemoedelijke sfeer van ons dorp en vieren met ons allen een vier dagen durende feest mee. Goed voor de winkeliers, maar ook voor het toerisme in onze gemeente Losser. 

De voetstappen zijn afgenomen en de tegel kan nu mooi uitharden. Ik kan al niet wachten tot de onthulling van de voetstappen op donderdag 22 augustus. Want dan is de start van het Lossers feest. Ons dorp gaat weer terug in de tijd. Op onze site www.breugheliaansfestijn.nl is zelfs een dagen/uren teller weergegeven. 

Ik mag met trots jullie de komende weken weer meenemen in de columns en sta in nauw contact met de Böggelrieders. Die zullen ook regelmatig in de columns voorbij komen. Ik moet mij natuurlijk goed verdiepen in hun tradities en zal wel een keer zelf op die indrukwekkende fiets van de Böggelrieders willen fietsen.  Want dat ziet er elke keer erg indrukwekkend uit als ze met hun groep door de straten van Losser komen. 

‘Wie bint d’r kloar veur’ en staan te trappelen om van start te kunnen.

Een Brueghelse groet namen ons hele team
 

afbeelding van Sandra Tiethoff

Door: Sandra Tiethoff