Burgerforum wil buslijn 64 via Losser - Glane -Glanerbrug

Buslijn 64

In het onderstaande artikel geeft Burgerforum aan dat zij in de nieuwe concessie voor het OV buslijn 64 (nu Almelo - Overdinkel) wil wijzigen in Almelo - Glanerbrug : via Maria Geboorte Kerk in Losser via de Pol, de Glane, het Syrisch-Orthodoxe Klooster St. Ephrem naar Glanerbrug.

Nieuwe concessie voor het OV in 2022

Volgend jaar moet de nieuwe concessie voor het OV worden gesloten. Uit eerdere informatie is gebleken dat lijn 64 vanaf Losser naar Overdinkel waarschijnlijk zal worden opgeheven. Maar als we lijn 64 door laten rijden naar Glanerbrug kunnen we een volwaardige lijn behouden en kunnen we de verschraling van het aanbod van openbaar vervoer binnen onze gemeente tegengaan!

Burgerforum wil van het college weten of de gemeente Losser actief deelneemt aan deze gesprekken en er voor open staat om lijn 64 vanaf de Maria Geboorte Kerk in Losser via de Pol, de Glane, het Syrisch-Orthodoxe Klooster St. Ephrem naar Glanerbrug te laten rijden.

Naast het behouden van lijn 64 heeft het ook nog de onderstaande voordelen:

  1. de Pol wordt weer bereikbaar met het OV wat goed is voor de werkgelegenheid.
  2. de Glane wordt weer bereikbaar en is er een verbinding met het Syrisch Orthodoxe Klooster.
  3. de schooljeugd die in Glanerbrug woont en in Losser naar het Twents Carmel college gaat heeft hier ook voordeel van. 
  4. deze lijn zou een aandeel kunnen hebben in de plannen om tot een treinverbinding te komen tussen Münster en Zwolle.

Burgerforum vraagt in haar brief aan het College om zich in te zetten voor een lijn 64 via Glane naar Glanerbrug en welke stappen het college hierin wil nemen.

De partij, bij monde van Martha Horstman, heeft deze vragen ook bij de ROCOV neergelegd. ROCOV is het Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer.

afbeelding van Nieuwsredactie Hallo Losser

Door: Nieuwsredactie Hallo Losser