Gezondheidszorg

Stichting Leendert Vriel Noord Oost Twente (terminale thuiszorg)

Wat kunnen zij voor u betekenen.

“ER ZIJN” dat is wat de vrijwilligers van de Stichting Leendert Vriel Noord Oost Twente kunnen betekenen voor een ernstig zieke en diens naasten (mantelzorgers).

De Stichting geeft hulp aan mensen die ernstig ziek zijn en de wens hebben tot hun overlijden thuis verzorgd te willen worden. Dit kan voor familie een zware taak zijn, zeker als de zieke 24 uur per dag zorg nodig heeft en u zelf niet meer aan rust toekomt.

Hoe regelt u de zorg

Als u gebruik wil maken van deze zorg, kunt u bellen met de Stichting en komt de coördinator een bezoek brengen om te overleggen welke hulp nodig is en wanneer. De zorg wordt afgestemd op de mogelijkheden die de familie zelf heeft en is daarop een aanvulling. Hulp kan zowel overdag als ’s nachts nodig zijn.

De vrijwilliger

De vrijwilliger verricht eenvoudige verzorgende handelingen en doet dezelfde taken als de mantelzorger (geen verpleegkundige taken). De vrijwilliger kan ondersteuning geven aan de mantelzorger, een luisterend oor bieden en u op deze manier helpen om de zorg voor uw dierbare vol te houden. De aanwezigheid van een vrijwilliger kan al rust brengen.

De vrijwilligers zijn zeer gemotiveerd om dit werk te doen. Om goed op het werk voorbereid te zijn volgen de vrijwilligers een introductiecursus. Hierin komen thema’s gericht op terminale zorg aan de orde. Aansluitend worden zij ingezet in een zorgsituatie thuis. Er is een goede samenwerking en afstemming met de thuiszorg om de zorg goed te laten verlopen.

Hospice Holos

Leendert Vriel Noord Oost Twente beschikt ook over het Hospice Holos in Oldenzaal. Dit is een ‘Bijna Thuis Huis’ waar 24 uur per dag iemand aanwezig is. Onze geschoolde vrijwilligers verzorgen en ondersteunen u en uw dierbare samen met de professionele zorg van de Zorggroep Sint Maarten. Om zoveel mogelijk het gevoel van thuis te creëren, is er geen bezoekuur en mag u persoonlijke bezittingen meenemen

De Stichting Leendert Vriel heeft haar kantoor in de Molenkamp: de Monnikstraat 33, 7581 CW te Oldenzaal.

Het werkgebied bestrijkt de gemeenten: Losser, Oldenzaal en Dinkelland

Voor informatie en aanvragen: tel: 0622572319 U kunt ook kijken op onze website: www.leendertvriel.nl of reageren via het e-mailadres: oldenzaal@leendertvriel.nl.

Vensters: 
afbeelding van Stineke Niehenker

Door: Stineke Niehenker

Mijn beroep is MTH verpleegkundige in de thuiszorg (Medisch Technisch Handelen) bij Maartje, al meer dan 50  jaar in de zorg werkzaam, waarvan 38 jaar Spoed Eisende Hulp.  Vanwege mijn lange ervaring in de zorg heeft gezondheidszorg dan ook mijn speciale interesse en daar wil ik mij ook graag voor inzetten. contactpersoon sociale kaart