Hans Wolters en AI: Een zondaggedachte

Hans Wolters en AI: Een zondaggedachte

De poëtisch ingestelde Hans Wolters, en geen onbekende op Hallo Losser, heeft enkele handgeschreven zondaggedachten gedigitaliseerd. De komende zondagen wil hij de Hallo Losser lezers daar graag deelgenoot van maken. Het zijn gedachten, al dan niet in rijmvorm, bedacht met menselijk verstand.

KERK
Je bent je eigen kerk
Al merk je dat niet sterk
Je vindt het heel gewoon
Te leven zonder schroom
Of is voor jou nog meer te halen,
zonder te verschralen

Hans Wolters
 

Toelichting:

AI

Kunstmatige intelligentie, ook wel artificial intelligence (AI) genoemd, speelt in toenemende mate een rol in de maatschappij. Waar eerst duidelijk onderscheid gemaakt kon worden tussen mensen en machine, wordt deze afstand dankzij deze ontwikkeling ineens een stuk kleiner. Machines vertonen bij AI namelijk menselijke eigenschappen, zoals leren, redeneren, creativiteit en plannen. 

Bij de bespreking op de redactie van Hallo Losser ontstond het idee om met de hulp van AI een illustratie bij de zondaggedachte te genereren. De afbeelding bij deze gedachte is ontstaan door de tekst van Hans Wolters achtereenvolgens in te voeren in de AI programma's ChatGPT en MidJourney. Het resultaat is het beeld bij dit artikel.

Hans Wolters

Hans Wolters.

afbeelding van Nieuwsredactie Hallo Losser

Door: Nieuwsredactie Hallo Losser