Jeugd

Welzijn

In gesprek met de buurtsportcoach

In gesprek met de buurtsportcoach

Hallo Losser ging in gesprek met Niek Pothoven die samen met Jurgen Schiphorst werkt als buurtsportcoach in de gemeente Losser.

De buurtsportcoach

De buurtsportcoach organiseert en ondersteunt activiteiten die kinderen en volwassenen  motiveren om in beweging te komen en te blijven. Dit draagt bij aan een gezonde leefstijl en bevordert welzijn. De buurtcoach zet zich in voor de brede doelgroep in de leeftijd van nul tot honderd jaar en richt zich op buurten, de individuele burger, verenigingen en scholen, waarbij ook aandacht is voor de bijzondere doelgroepen. Denk aan mensen met een beperking.

Niek Pothoven geeft aan dat zij hierin de schakel zijn binnen Losser en daar de verbinding leggen tussen welzijn, sport en educatie.

In gesprek met de buurtsportcoach

Activiteiten

Een voorbeeld van samenwerking en verbinding is het luchtkussen spektakel van 2 maart j.l. mede georganiseerd door de verenigingen Combinatie ‘64 en Volley ‘68. "Geweldig om 700 kinderen te zien genieten" aldus Niek Pothoven. "Wellicht krijgt dit evenement  volgend jaar een vervolg".

In gesprek met de buurtsportcoach

Daarnaast worden er elk jaar allerlei activiteiten georganiseerd voor scholen, zoals bijvoorbeeld het Indian Dutch toernooi en het Schaaktoernooi.

WK Steppen 2018 in Losser

Een geweldige activiteit dat dit jaar voor de basisscholen wordt georganiseerd zijn de Atletic Champs. Deze activiteit vindt plaats op 25 juni als voorloper op de WK Steppen 2018 dat dit jaar in Losser wordt gehouden. Kinderen worden elk jaar getest op hun cognitieve vaardigheden en niet op fitheid. Nu worden ze getest op fitheid en onderdeel van die dag is een fitclinic.

Initiatieven vanuit de samenleving op het gebied van sport en welzijn kunnen ondersteunt worden door de buursportcoach. Voor vragen, ondersteuning of ideeën kun je contact opnemen met n.pothoven@stichtingfundament.nl of j.schiphorst@losser.nl.

Kijk voor meer informatie op: http://www.lekkerfitlosser.nl/over-lekker-fit

door: Karin Keur en Inge Scholten

Vensters: 
afbeelding van Inge Scholten

Door: Inge Scholten

Ik ben geboren en getogen in Losser en werk als ambulant hulpverlener bij Jarabee in Hengelo. Ik ben ambassadeur voor het venster Welzijn. Ik woon samen met mijn dochter Maud in Losser.