Krimp of groei

Welke woningen hebben we nodig in de gemeente Losser

 

Hallo Losser postte een bericht van de woningcorporatie Domijn op de Facebookpagina. Hierop kwamen diverse reacties. Dit is voor ons de aanleiding om onze lezers te vragen: hoe houden we de gemeente Losser leefbaar voor jong en oud. Hoe gaan vinden we een oplossing voor onze woningzoekenden. De starters, middengroep en ouderen. Worden we een krimpgemeente of gaan we groeien?

Onderzoeken

Er zijn natuurlijk allerlei onderzoeken gedaan, wij willen graag rechtstreeks via Hallo Losser het aan de burger/lezers vragen. Dit gaan wij doen in drie blogs. De blogs hebben we opgedeeld in drie categorieën. De starters, middengroep en de jeugd van vroeger.

Ieder een plek

Wij willen deze blogs de komende weken aan jullie voorleggen. Graag horen we wat er zo speelt onder de burgers van de gemeente Losser. Ook zullen we de gemeente, woningbouwcorporatie Domijn vragen wat hun visie is. Het lijkt ons van belang dat iedereen een plekje in onze gemeente kan vinden om te wonen. Zodat de gemeente Losser een plek blijft om fijn te wonen, op te groeien, ouder te worden. Of worden we een krimpgemeente omdat er geen plek is voor starters en ouderen? 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid