Op naar 65 jaar Böggelrieders en Daansers deel 7

In aanloop naar het 't Internationaal Folkoristisch Festival Losser willen wij de deelnemende groepen aan u voorstellen. Deze keer : 

Nederland De Schermer Dansers

Eurofolk 1989

Hoewel we vooral de laatste 10 jaar weer regelmatig contact hebben, waren de Schermer Dansers ook al actief op het legendarische Eurofolk festival in 1989. De Schermer Dansers zijn afkomstig uit de Schermer, een polder gelegen oostelijk van Alkmaar. Het is een prachtige Westfriese folkloregroep , die bekend staat om hun mooie en rijke kostuums. Een modedracht welke omstreeks 1850-1875 gedragen werd. De kanten mutsen van de dames zijn allemaal nog authentiek, dat wil zeggen met de hand geklost en allemaal verschillend van patroon.

De sieraden die gedragen worden zijn hoofdzakelijk afkomstig uit familiebezit. De in 1948 opgerichte groep treedt niet alleen vaak op voor buitenlanders en toeristen, maar heeft zelf ook veel van de wereld gezien. Naast vele landen in Europa, werden er reizen gemaakt naar Amerika, Puerto Rico, de Verenigde Arabische Emiraten en Zuid Afrika. Maar deze dagen gelukkig gewoon in Losser!

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.