Nieuws

Op naar 65 jaar Böggelrieders en Daansers deel 4

In aanloop naar het 't Internationaal Folkoristisch Festival Losser willen wij de deelnemende groepen aan u voorstellen. Deze keer :Duitsland: Vierländer Speeldeel de Veerlanner, Hamburg Vierlanden

55 jaar dik bevriend

De Veerlanner mogen eigenlijk niet ontbreken op on festival. Al 55 jaar zijn de Böggelrieders en Daansers dik bevriend met deze groep, die oostelijk van Hamburg, in het poldergebied aan de vele dijken hun thuis vindt. Talrijke uitwisselingen over en weer hebben in die 55 jaar plaatsgevonden, met vele intensieve vriendschappen als gevolg. Wanneer we nadat we de Autobahn afgedraaid zijn, over de Schiefe Brücke de Vierlanden binnen rijden, voelt dat iedere keer weer als thuiskomen!

De rijke Vierländer Tracht kenmerkt zich bij de heren door de vele zilveren knopen en bij de dames door de grote strohoed die over een grote gestijfde strik gedragen wordt. In deze dracht gingen de Vierländer boeren en kooplui vroeger naar de markt in Hamburg om hun bloemen en groente te verkopen. De Vierlanden zijn nog steeds een belangrijk tuinbouw gebied in noord Duitsland en heeft vele kassen. In 2014 is de groep hier voor het laatst geweest, niet om op te treden maar om uitgebreid onze toen 50 jarige vriendschap te vieren. En nu, vijf jaar later gelukkig weer, want de vriendschap tussen onze beider buurlanden is het waard om in stand gehouden te worden!

 

Vensters: 
afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.