Welzijn

In de Spotlight: Mevrouw Tegeler-Tooren uit Overdinkel

Regelmatig zetten we iemand in the Spotlight die we bezoeken en een bloemetje aanbieden. Deze keer zijn de bloemen beschikbaar gesteld door Bloemsierkunst Elsjan uit Losser.

Nominatie

Eind vorig jaar reageerde Mevrouw Kleijsen uit Overdinkel op onze oproep om iemand te nomineren voor “in the Spotlight”. Een bloemetje voor iemand die veel betekent voor anderen. Mevrouw Kleijsen is van mening dat mevrouw Tegeler dit zeker verdient. Altijd klaar staan voor anderen en niet betrokken is bij een vrijwilligersorganisatie. Zoals je hieronder kunt lezen is een bloemetje welverdiend.

Albergen

Mevrouw Riek Tegeler-Tooren is 82 jaar geleden geboren in Albergen. Met haar toenmalige man verhuisde ze naar Enter waar ze geruime tijd heeft gewoond. Zij hebben samen een zoon en een dochter gekregen.  Op 49 jarige leeftijd is Riek weduwe geworden.

Haar huidige man Ben, 77 jaar, heeft ze leren kennen op een dansavond voor alleenstaanden in Delden waar Riek een avond uit was met haar vriendin. Ben woonde destijds in Glanerbrug en werkte bij Johma in Losser.

Overdinkel

In 1992 zijn ze in Overdinkel komen wonen aan de Pastoor van Laakstraat en in 1993 is ze met Ben in het huwelijksbootje gestapt. Beiden voelen zich warm opgevangen in Overdinkel.

De kerk

Na een half jaar is Riek benadert door een inwoner van Overdinkel, Mevr. klaver, om zitting te nemen in de kerkenraad van Nederlands Hervormde kerk. Riek heeft dit 15 jaar gedaan. Ook nu nog is ze actief voor de kerk. Ze verrast mensen van de kerk met een verjaardagskaartje en vraagt een bijdrage voor de kerk. Twee keer per jaar worden de busjes geteld en heeft ze vaak het meest opgehaald vertelt Riek trots.

Inzet

Naast haar activiteit voor de kerk heeft Riek haar vaste bezoekjes die ze brengt aan mensen in de buurt om de krant te brengen of even op de koffie te gaan bij een mevrouw in het verpleeghuis in Losser. Elke donderdag rijdt ze in haar auto naar haar 74 jarige broer in Albergen waar ze huishoudelijk taken voor hem doet en enkele maaltijden bereid: “een keer iets wat je niet krijgt van Tafeltje Dekje” aldus Riek.

Op de zondagochtend haalt ze een 98 jarige mevrouw op om naar de kerkdienst te gaan. In haar “vrije tijd” gaat ze naar de gymnastiek en trekt ze samen met haar man erop uit. Op de elektrische fiets naar Gronau om te genieten van een kop koffie. Een bezoekje te brengen aan haar kinderen en kleinkinderen verderop in het land en niet te vergeten haar eigen huishouding en verstelwerkzaamheden.  Riek: “ lekkere drukke weken”.  Ze hoopt dit nog lang te mogen doen.

Dat Riek op haar leeftijd nog zoveel voor een ander doet verdient ook volgens Hallo Losser een bloemetje.

Ken je iemand die ook wel eens in de Spotlight mag komen neem dan contact op met:
Karin Keur - karin.keur@hallolosser.nl - tel: 0643 939 031 of
Inge Scholten - inge.scholten@hallolosser.nl - tel: 0620 584 995

Geschreven door: Karin Keur en Inge Scholten.

Vensters: 
afbeelding van Inge Scholten

Door: Inge Scholten

Ik ben geboren en getogen in Losser en werk als ambulant hulpverlener bij Jarabee in Hengelo. Ik ben ambassadeur voor het venster Welzijn. Ik woon samen met mijn dochter Maud in Losser.