Toon Pijnappel 1935-2019

In het weekend kregen we het trieste bericht dat Toon Pijnappel na een slopende ziekte is overleden. Toon was medeoprichter van Burgerforum (2001) en na de val van het voltallige college van burgemeester en wethouders in 2004 werd hij wethouder tot de verkiezingen in 2006.

Boegbeeld

Hij was vele jaren het boegbeeld van Burgerforum. De politiek zat bij hem in het bloed. Eerder zat hij jarenlang als lid van de PPR in de raad. En toen Losser in zwaar weer kwam na het LAGA project richtte hij samen met anderen Burgerforum op, “omdat het anders moest “. En dat was ook zijn diepe overtuiging. De partij kwam direct met vier zetels in de raad.

Toon had een feilloos gevoel voor de politiek en wat er bij de burgers leefde. Signalen vanuit de bevolking werden direct opgepikt en aan de orde gesteld. Niet altijd even tactisch, maar wel duidelijk. Als wij aan Toon denken is dat aan de levendige discussies over werkwijze en koers.

Moeilijk om los te laten

In 2006 stopte hij als raadslid, het was mooi geweest. Maar het was voor hem ook moeilijk om los te laten. Hij bleef actief binnen de partij en volgde alles op de voet. Na elke vergadering had hij wel een mening. Het was goed gegaan, maar ?!........ En dan volgde hoe het toch anders en beter had gekund. Dat was soms lastig, maar het tekende ook de  betrokkenheid bij ZIJN partij. In 2010 zegde hij zijn lidmaatschap op vanwege verschil van inzicht over een integriteitskwestie. Dat hebben wij gerespecteerd, al betreurden wij die beslissing wel.

Wij hebben veel van hem geleerd en Toon zal altijd deel blijven uitmaken van de geschiedenis van Burgerforum.

De politicus heeft niemand stil gekregen, deze vreselijke ziekte deed het wel.

 


Lies ter Haar

Burgerforum

 

afbeelding van Lies ter Haar

Door: Lies ter Haar

Lies ter Haar is fractievoorzitter van Burgerforum in Losser. Ze is tevens 3e raadsvoorzitter en is lid van de commissie Bestuur en Samenleving en de financiële werkgroep. Ze heeft financiën, sociaal domein, verbonden partijen en volkshuisvesting in haar portefeuille.