Platform Losser

Platform Losser is een feit!

Tijdens het visietraject van de gemeente Losser kwam naar voren dat alleen het dorp Losser nog geen dorpsraad had.

Terwijl de andere dorpen goed vertegenwoordigd waren was Losser dit niet. Daarom is gekozen om een dorpsraad voor Losser op te richten. Na enkele overleggen hebben we gekozen voor een platform om zo thema’s op projectbasis aan te kunnen pakken.

Het doel van Platform Losser is: “Het bevorderen van de leefbaarheid van Losser door het verbinden, faciliteren, informeren en/of initiëren van initiatieven.”

Dit doen we door:

  • verbeteren leefbaarheid van Losser;
  • verbeteren van overleg en samenwerking tussen groeperingen (bijv. sportverenigingen) in Losser;
  • stimuleren van betrokkenheid en zelfwerkzaamheid van de bewoners;
  • het behouden en uitbreiden van noodzakelijk geachte voorzieningen;
  • bij ontbreken van kennis en deskundigheid, inhuren hiervan;
  • zelfstandig of in samenwerking met de gemeente organiseren van inspraakmogelijkheden; goede communicatie;
  • eventueel participeren in plaatselijke festiviteiten;
  • minimaal één maal per jaar een openbare bijeenkomst organiseren.

In eerste instantie hebben we onze pijlen gericht op het oprichten van het Platform Losser. Na ondertekening van de akte op maandag 16 juni 2014, is Stichting Platform Losser een feit.

In de tussentijd hebben we o.a. een avond georganiseerd met betrekking tot jongerenhuisvesting en is er een werkgroep opgericht om te kijken of er voldoende vraag is naar een hockeyclub.

Op de Brueghel en erna hebben we ons ingezet om bekendheid en draagvlak te creëren. Wanneer iemand iets wil betekenen voor het Platform Losser of actuele thema’s wil inbrengen kan diegene contact opnemen via info@platformlosser.nl

afbeelding van Nicky Luttikhuis

Door: Nicky Luttikhuis

In 2002 heb ik mijn vriendin uit Losser ontmoet, waarmee ik ondertussen zo'n 10 jaar samen woon. Intussen hebben we twee dochters en wonen we sinds 4 jaar met plezier in Losser. En dat willen we nog vele jaren doen, vandaar dat ik me ben gaan inzetten voor het dorp Losser. Al