Gezondheidszorg

Vereniging van Rugpatiënten Overijssel

Voor wie is de vereniging?
Mensen die baat kunnen hebben bij de activiteiten van de vereniging

Wie zijn onze leden?

Rugpatiënten, maar met de jaren is de vereniging gegroeid met mensen die een afwijking hebben aan hun bewegingsapparaat,chronische zieken,

waaronder hartpatiënten, reumapatiënten, diabetes, Parkinson, maar ook ouderen die het plezierig vinden om met leeftijdsgenoten toch actief te blijven op sport gebied.

Veel van onze leden zijn 50+.

In samenwerking met gemeenten, huisartsen, fysiotherapeuten, het Sportspectrum Roessingh en bedrijfsartsen en zorgverzekeraars, willen wij onze vereniging onder de aandacht brengen in de regio, voor mensen waar de vereniging iets voor kan betekenen, om hun uit het isolement te halen en weer actief bezig te zien met hun lotgenoten.

Wij zijn nu al actief in de gemeenten Oldenzaal, Losser, Borne en op termijn in Hengelo, Haaksbergen, Goor, Hardenberg en Denekamp.

Door de bezuinigingen en stijging van de zorgkosten, zijn veel mensen gedwongen om na gebruik te hebben gemaakt van hun maximale therapieën te stoppen met de behandelingen van hun fysiotherapeut.

Hier zou de vereniging als een verlengstuk van de therapeut kunnen optreden als een goed en betaalbaar alternatief. Mensen uit het bedrijfsleven, die door een ongeval, ziekte, tijdelijk uit het werkproces zijn geraakt en thuis zitten, kunnen hun herstel bespoedigen door gebruik te maken van de activiteiten en faciliteiten van onze vereniging. Mensen met een sportblessure, die tijdelijk uit het sportproces zijn geraakt en thuis zitten, kunnen hun herstel bespoedigen door gebruik te maken van de activiteiten en faciliteiten van onze vereniging.

Vensters: 

Contactgegevens