Nieuws & Agenda

Goud voor Poelier Wolbert

Poelier Wolbert uit De Lutte is op de internationale wedstrijden voor ambachtelijke versproducten met meerdere inzendingen beloond met de hoogste klassering. De wedstrijden worden driejaarlijks gehouden door Slavakto tijdens de slagersvakbeurs in Utrecht.

Recordaantal inzendingen.

Het aantal van 2.284 inzendingen, waarvan 222 producten door jongeren zijn ingezonden, is een record. Nooit eerder werden er zoveel producten ingezonden voor de vakwedstrijden. “Als organisatie zijn we erg blij met dit geweldige aantal inzendingen, een record! Het laat zien hoeveel enthousiasme en passie de ondernemers en hun medewerkers hebben die dag in, dag uit met dit prachtige ambacht bezig zijn.” aldus Wim van den Brink, voorzitter van stichting Slavakto. Het afgelopen weekend werden de producten grondig gekeurd.

Goud met Ster.

Wolbert zond veertien eigengemaakte vleesproducten in. Negen daarvan werden beoordeeld met goud. Twee inzendingen, de droge kipworst en kip-mangosalada, ontvingen goud met ster, de hoogste waardering van de jury. Bert Wolbert ontwikkelt de producten in samenwerking met zijn medewerkers. “Het zijn allemaal natuurlijk geweldige producten die ik samen met mijn medewerkers ontwikkel. Maar onze trots is toch wel de droge kipworst. Dit is een worst die je niet veel tegen zult komen. Hij is bijzonder fijn van smaak.” aldus poelier Bert Wolbert uit de Lutte. 

Goud voor Poelier Wolbert

 

Poelier Wolbert uit De Lutte is op de internationale wedstrijden voor ambachtelijke versproducten met meerdere inzendingen beloond met de hoogste klassering. De wedstrijden worden driejaarlijks gehouden door Slavakto tijdens de slagersvakbeurs in Utrecht.

Recordaantal inzendingen.

Het aantal van 2.284 inzendingen, waarvan 222 producten door jongeren zijn ingezonden, is een record. Nooit eerder werden er zoveel producten ingezonden voor de vakwedstrijden. “Als organisatie zijn we erg blij met dit geweldige aantal inzendingen, een record! Het laat zien hoeveel enthousiasme en passie de ondernemers en hun medewerkers hebben die dag in, dag uit met dit prachtige ambacht bezig zijn.” aldus Wim van den Brink, voorzitter van stichting Slavakto. Het afgelopen weekend werden de producten grondig gekeurd.

Goud met Ster.

Wolbert zond veertien eigengemaakte vleesproducten in. Negen daarvan werden beoordeeld met goud. Twee inzendingen, de droge kipworst en kip-mangosalada, ontvingen goud met ster, de hoogste waardering van de jury. Bert Wolbert ontwikkelt de producten in samenwerking met zijn medewerkers. “Het zijn allemaal natuurlijk geweldige producten die ik samen met mijn medewerkers ontwikkel. Maar onze trots is toch wel de droge kipworst. Dit is een worst die je niet veel tegen zult komen. Hij is bijzonder fijn van smaak.” aldus poelier Bert Wolbert uit de Lutte. 

Goud voor Poelier Wolbert

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.