Kunst Cultuur Historie

(Groep) Kunstenaars Losser

Kunstenaars Losser is een groep van professionele kunstenaars uit Losser, Overdinkel en Gronau. Elk jaar, in het derde weekend van mei van vrijdag t/m zondag van 13.00-17.00, zijn de ateliers van de deelnemende kunstenaars open voor publiek. Op een aantal locaties is ook het werk te zien van gastexposanten elders uit het land.

In 2015 zijn de open atelierdagen: vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 mei van 13.00 – 17.00 uur.

In 2003 vonden kunstenaars uit Losser en Overdinkel elkaar en besloten ze samen een kunstroute op te zetten langs eigen ateliers. Het succes was boven verwachting. Sinds 2014 is ook Gronau opgenomen in de route. Door het jaarlijkse succes ontbreekt het evenement Open Atelierdagen Losser Overdinkel Gronau (voorheen Kunstroute Losser Overdinkel) niet meer op de culturele agenda. Bezoeker en kunst(enaar) ontmoeten elkaar nog steeds jaarlijks in het derde weekend van mei in de ateliers in Losser, Overdinkel en Gronau.

            

Deelnemende kunstenaars zijn:

  • Coen van Breugel, grafiek
  • Manon Leeflang, schilderijen
  • Alie Kruse-Kolk, schilderijen
  • Joka Boeke-Beltman, monumentale keramiek
  • Anneke Vincenten, schilderijen en grafiek
  • Marian Elfrink, schilderijen
  • Ton van der Zanden, brons
  • Betty Florians, digitale fotografie
  • Marion Kroep, brons en schilderijen
  • Hans Breuer, beelden

Uit al deze geslaagde edities is tevens een boeiend platform ontstaan wat inspireerde tot meer initiatieven, waaronder gezamenlijke exposities.

Zo waren er in de afgelopen jaren al exposities in Het Balengebouw te Enschede, De Galeriet in Delden, De Vrijhof in Enschede en De Steenfabriek in Losser.

Een groot aantal van bovengenoemde kunstenaars verzorgen tevens wokshops en geven les. Voor dit aanbod verwijzen wij u graag door naar onze website: www.kunstroutelosseroverdinkel.nl  

Ook kunt u de site van de kunstenaar zelf raadplegen voor het actuele aanbod van cursussen en workshops.

Ook zijn de kunstenaars Losser te vinden op facebook onder: Kunstenaars Losser

De organisatie van de Open atelierdagen Losser Overdinkel wordt uitgevoerd door Stichting Beeldend Kunstenaars Losser Overdinkel.
Voorzitter: Joka Boeke-Beltman - jokaboeke@gmail.com  
Secretaris: Alie Kruse-Kolk - aliekrusekolk@ziggo.nl  
Penningmeester: Marian Elfrink-Slippens - info@marianelfrink.nl  
Leden: Anneke Vincenten, Coen van Breugel, Manon Leeflang, Betty florians, Ton van der Zanden, Hans Breuer, Marion Kroep.