Nieuws & Agenda

Losser behaalt één punt tegen VZ&PC

Afgelopen zaterdagavond hebben de waterpolodames van Losser in het eigen Brilmansdennen slechts één punt overgehouden aan de wedstrijd tegen het op de 3e plaats bavikerende VZ&PC.

Losser startte de wedstrijd uitstekend. Met veel beweging in de aanval en een volle pressing in de verdediging werd een duidelijk veldoverwicht gecreëerd. Dit resulteerde al in de eerste periode in een 3-0 voorsprong. VZ&PC kon net voor het afsluiten van deze periode één keer tegen scoren. In de tweede periode leek zich dit voort te zetten, uit een fraaie aanval werd de 4-1 gescoord. Vanaf dat moment kwamen de Vriezenveense dames wat beter in de wedstrijd en konden de kleine foutjes in de Losserse verdediging afstraffen.

Hierdoor werd het een open wedstrijd, met een licht overwicht voor Losser. Toen Losser in de 4e periode uit een strafworp de 6-4 scoorde gingen de gedachten al een beetje naar de volle winst. 2 minuten voor het einde van de wedstrijd was de spanning weer helemaal terug, VZ&PC maakte de aansluitingstreffer, ook uit een strafworp. Toen Losser net voordat de laatste minuut inging een aanvallende fout maakte was de organisatie weg. VZ&PC profiteerde hier vol van en kon de gelijkmaker scoren.

In de laatste aanval van de wedstrijd volgde nog een uitsluiting bij de gasten, maar de 9 seconden die toen nog op de klok stonden ware te kort om een fatsoenlijke aanval te spelen.

Natuurlijk is het een prima prestatie om gelijk te spelen tegen de nummer 3 van de competitie, maar er had eigenlijk toch wel weer wat meer ingezeten.

Tussenstanden: 3-1,4-3, 5-4, 6-6.
Doelpunten Losser: Theresia Korfage 2, Cindy Marsman 2, Manon Korfage en Susan Nijhuis.