Nieuws & Agenda

Luuk Mannebeek Nederlands Kampioen Judo

Zaterdag 30 oktober is Luuk Mannebeek in Leek met veel overtuiging Nederlands Kampioen Judo onder de 15 jaar geworden. Hij wist alle partijen te winnen met ippon. Drie Weken eerder wist hij zich te plaatsen door op het districtskampioenschap ook al zijn partijen te winnen met ippon.

Als voorbereiding op het NK onder 15 jaar heeft Luuk in Antwerpen deelgenomen aan een toernooi waar hij de Belgisch Kampioen in de finale wist te verslaan. Ook ging hij met een groepje judoka’s naar Slovenië waar 2 dagen wedstrijden en een dag trainingen gepland stonden. Een hele mooie ervaring waar veel geleerd is.

Na een lange tijd van niet kunnen judoën door alle maatregelen, heeft Luuk een mooie start gemaakt van het wedstrijdseizoen. Dat begon voor Luuk op 4 september met het districtskampioenschap onder de 18 jaar, waar hij met een 2e plek zich wist te kwalificeren voor het NK onder 18 op 18 september in Den Haag. Daar verloor Luuk onnodig zijn eerste partij waardoor hij in de verliezersronde terecht kwam. Vervolgens wist hij 3 partijen op rij te winnen, maar verloor vervolgens een partij waardoor hij op een knappe 9e plek eindigde.

In de komende tijd gaat Luuk zich voorbereiden op de meetmomenten voor onder 17 in november en december om vervolgens in januari door te stromen naar onder 18.