Nieuws

2e Lansing Unitra boardingtoernooi in De Lutte

De laatste twee weken van het jaar wordt de sporthal De Luttermolen in De Lutte wederom ingericht voor het Lansing Unitra Boardingtoernooi. Vorig jaar werd door een commissie van de plaatselijke voetbalvereniging SV De Lutte het toernooi nieuw leven ingeblazen. 

180 teams

Voorzitter van de commissie, Nieck ter Beek: “De teams stromen binnen, dit jaar gaan we voor 180 teams ten opzichte van 155 van vorig jaar. We hebben het toernooi verdeeld over 8 dagen. Dit toernooi heeft De Lutte wel op de kaart gebracht, want veel nieuwe teams die er vorig jaar niet bij waren melden zich spontaan aan, omdat ze van andere verenigingen positieve berichten hebben gehoord. Buiten de jeugd, hebben we ook dit jaar weer 3 voorronde avonden met prestatie eerste elftallen, die allen strijden om een plek in de grote finale op donderdag 5 jan. Wat nieuwe is dit jaar, dat we ook een avond hebben voor louter zaalvoetbalteams, deze is op dinsdag 3 jan.. Er hebben zich zelfs eerste elftallen aangemeld. Maar de wedstrijden overdag, louter jeugdteams, verdienen de onverdeelde aandacht. Voor de jeugd én hun ouders is dit in de vakantieperiode een prachtig sportevenement om te aanschouwen”, aldus Ter Beek.

Laatste toernooi 2008

In 2008 werd het laatste toernooi georganiseerd. Nu, op de valreep van 2017, heeft Niek ter Beek zich weten te omringen met enthousiaste jeugdigen in de commissie. Naast de inrichting van de sporthal is voor de communicatie, versnaperingen en een afsluitende feestavond een perfecte organisatie neergezet. “We zijn ontzettend ingenomen met de naamgever van het toernooi, Lansing Unitra BV. Het in Hengelo gevestigde bedrijf, specialist in bedrijfswageninrichtingen, is voor het tweede jaar de hoofdsponsor”, zo besluit de gedreven voorzitter.

Het Lansing Unitra Boardingtoernooi wordt gespeeld in negen dagen. De aftrap is dinsdag 27 december. De finaleronde is op donderdag  5 januari met de prijsuitreiking en aansluitend een knallende feestavond met loterij. Alleen op Nieuwjaarsdag is het rustig in de sporthal. De juiste tijdstippen en indeling van de teams is te vinden op www.svdelutte.nl

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid