Nieuws

Aanhouding ivm witwasonderzoek

De politie heeft donderdagmiddag 5 juli een 37-jarige man uit Oldenzaal aangehouden. De man, een ondernemer, wordt verdacht van het witwassen van uit misdrijven verkregen geld. Het onderzoek maakt deel uit van een groter witwasonderzoek waar eerder twee hoofdverdachten en een 'facilitator' uit Overdinkel voor werden aangehouden.

Overdinkel

De ondernemer uit Oldenzaal wordt verdacht van witwassen en van het feit dat hij een faciliterende rol heeft gehad bij witwaspraktijken van een 46-jarige man en 34-jarige vrouw uit Overdinkel. Tevens wordt de Oldenzaalse man verdacht van valsheid in geschrifte. Eerder vonden er op 18 juli 2017 doorzoekingen plaats in panden in Overdinkel en Duitsland. Op 23 maart 2018 werd een 45-jarige ondernemer uit Overdinkel aangehouden. Hij werd ook verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. Hierbij ging het ook om vermoedelijk illegaal verkregen vermogen van de 46-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Overdinkel. Deze man en vrouw zijn hiervoor op 26 maart 2018 aangehouden en inmiddels weer in vrijheid gesteld. Ze zijn echter nog steeds hoofdverdachten in dit onderzoek.

Beslag op woning gelegd

De politie heeft donderdagmiddag twee panden, waaronder een woning, in de gemeente Oldenzaal doorzocht. Er is onder andere administratie en geld in beslag genomen. Op de woning van de 37-jarige man uit Oldenzaal is conservatoir beslag gelegd. In het onderzoek zijn inmiddels meerdere getuigen gehoord.

Ondermijning

Een witwasonderzoek krijgt prioriteit bij politie en justitie, omdat het hierbij gaat om ‘ondermijning’. 
Ondermijning draait om de vermenging van ‘onderwereld’ met de ‘bovenwereld’. 
Hebt u informatie over dit misdrijf of andere ondermijnende activiteiten, neem dan contact met de politie op. 
Dat kan via 0900-8844, via het digitale meldformulier of via deze weg.

Ondermijning heeft ontwrichtende gevolgen: burgers en ondernemers worden gedupeerd door oneerlijke concurrentie, bedreigingen en ander onacceptabel gedrag.

Meer weten over het thema ondermijning? https://www.politie.nl/themas/ondermijning.html
Meer weten over witwassen? https://www.politie.nl/themas/witwassen.html

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter.  Via het vrijwilligerswerk binnen de VVV De Lutte-Losser, heb ik 11 jaar als beroepskracht gewerkt bij de VVV-Ootmarsum.