Nieuws

Afscheid en nieuw begin

IVN Losser wordt IVN Oldenzaal-Losser e.o.

Vervroegde viering

Zaterdag 17 November vierde IVN Losser haar (bijna) 60-jarig bestaan. Het was tegelijkertijd een afscheid. De reden voor deze vervroegde viering is dat de afdelingen Losser en Oldenzaal samen gaan. De activiteiten van het IVN Losser gaan gewoon door, het probleem was dat er onvoldoende bestuursleden gevonden konden worden.

Het IVN staat voor Instituut voor Natuureducatie, met als doel jong en oud te laten beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Zo zijn er vier keer per jaar Scharrelkids Dagen (reeds in samenwerking met de afdeling Oldenzaal), met activiteiten voor kinderen.

Basisscholen

Twee keer per jaar zijn er projecten voor kinderen van de basisscholen, waar bijna alle basisscholen van de gemeente Losser aan deelnemen. Een werkgroep onderhoudt de kruidentuin bij Sint Maarten. Gidsen van het IVN doen rondleidingen in het Arboretum. Af en toe zijn er cursussen of lezingen met thema´s over de natuur.

Voor een laatste keer kwamen de leden bijeen in het Paviljoen in het Lutterzand. Na de gebruikelijke ontvangst met koffie was er een wandeling met gids door het Lutterzand. Daarna werd de prachtige natuurfilm „Witteveen“ van Bert Pot (een onlangs overleden lid van de afdeling) getoond. (De film is ook te vinden op YouTube, zoek „Witteveen Bert Pot“). De aftredende bestuursleden kregen een bloemetje en daarna was er nog een hapje en drankje en konden er oude herinneringen opgehaald worden.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid