Nieuws

Aftrap Bruegheliaans Festijn 2018

Op donderdagmiddag 30 augustus stroomt de raadszaal in ’t Lossers hoes vol met genodigden. 

Voetstapper Ferdi de Boer

Het begin van een grandioos volks evenement is een feit. De belangstelling is groot. Vooral als Ferdi de Boer wordt uitgenodigd om zijn voetstappen te vereeuwigen in de Losserse “Hall of fame”. Deze sympathieke Lossernaar heeft Losser vertegenwoordigd over heel Europa. Hij was een niet onbekende autocrosser en heeft in Europa aan veel wedstrijden meegedaan. Bovendien vertegenwoordigt hij Losser op de triatlon wedstrijden waar hij nog steeds aan mee doet. Burgemeester Cia Kroon vertelde dat ze al via de televisie kennis had gemaakt met Ferdi toen ze nog geen burgemeester van Losser was. Ze zag in Oegstgeest de uitzending van Geloof Hoop en Liefde. Ze was erg onder de indruk van zijn prestaties betreffende de oude metalen en de besteding van de opbrengst.

Oude metalen

Onder de Lossernaren staat Ferdi bekend om zijn acties met de inzameling van oude metalen. Jarenlang stond op het industrieterrein de Pol een container waar Lossernaren en anderen die hem een goed hart toedragen oude metalen in deponeerden. De opbrengst werd door Ferdi en zijn echtgenote Tiny besteed aan goede doelen. Zij stelden Lossernaren die wat minder geluk met de gezondheid hadden in de gelegenheid om leuke dingen mee te maken. Vliegreisjes boven Twente. Bootreizen over de IJssel. Ballonvaarten. Bezoek aan pretparken, te veel om op te noemen.

Terechte keuze

Zolang Brueghelbestuur zich bezig houdt met het plaatsen van de voetstappen op de “Hall of fame”, is de bevolking nog nooit zo tevreden geweest met de keuze als dit jaar. Je hoort overal mensen zeggen dat hij het dubbel en dwars verdiend heeft. Dit is een terechte keuze.

Vier dagen feest

Een prachtig begin van een prachtig volksfeest dat duurt tot en met zondag 2 september, de dag waarop de Brueghelstoet door Losser trekt. Zie voor het programma www.bruegheliaansfestijn.nl

 

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.