Nieuws

Aftreden van twee Prinsen

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de Jongerenprins en Prins Marcel de Ie om af te treden.

Bont gezelschap

In de zaal van café Heideman komt er een bont gezelschap van hoogheden afscheid nemen van de beide prinsen. Diverse verenigingen van de gemeente Losser komen de prinsen uitzwaaien.De hofkapel is aanwezig voor een gezellige noot, de Martini Wichter voor de dans. Jan Riesewijk is de opperstal spreker voor deze avond met de bekende kwinkslagen en de uitgebreide kennis van het protocol praat hij de avond zorgvuldig aan elkaar.

Jongeren Prins

Als het kwart voor negen is, is het tijd voor de Jongeren Prins Buck samen met zijn adjudanten Yves en Rick om het podium op te komen. Voor de laatste keer dit jaar staan ze als trio op het podium. Prins Buck bedankt een ieder voor een geweldig carnavalsseizoen met diverse hoogtepunten. Beide adjudanten wordt dan gevraagd om de Steek af te nemen, dan de handschoenen, onderscheidingen vervolgens het jasje en overhemd. Dit alles wordt aangenomen door twee dames van de Martini Wichter. Dan dalen ze langzaam af. Broek uit gaat hem niet worden. Dan is het voor Prins Buck van hetzelfde laken het pak steeds meer laagjes worden er gepeld en weldra staat hij in zijn witte majo en hemd op het Podium. De naam is dan gewoon weer Buck Lenfert.

Prinsenlied

Om 10.15 is tijd voor Prins Marcel samen met zijn adjudanten Hans Pleijhuis en Maarten Toevank aan te treden op het podium. Het Prinsenlied wordt ingezet een van de Prinsen liederen die nog lang in ieders herinnering zal blijven hangen. Het lied is dit jaar live opgenomen samen met de tukkerbloazers en trio, op de melodie “Im weissen Rössl am Wolfgangsee” een lied uit de filmkomedie uit 1960 met Peter Alexander. Dit wordt nog een “paar keer gezongen” zodat het tijdsschema aardig uitloopt. Er wordt nog een borrel gedronken met de aanwezige hoogheden een whiskey een van de favoriete drankjes van Prins Marcel.Dan begint voor de adjudanten de ceremonie van het ontmantelen en weldra staan deze ook in het hemd. Er wordt een t-shirt aangereikt met op de voorkant de tekst “ik ben” en als men dan omdraait  “de beste moat” dit naar aanleiding van de spreuk van de Prins wie hebt een best moat.

Prins Marcel

De Prins ondergaat hetzelfde lot als zijn adjudanten. Maar eerst wordt het houten Gaffel Aöske dat tijdens het seizoen 2016 een plekje vond in Overdinkel weer teruggegeven aan de voorzitter van de Gaffel Aöskes Bob Volmer zodat deze doorgegeven kan worden aan de volgende Prins. Dit is al een oude traditie die begon bij de Prins van Losser de heer Wim Game. Ook de “first lady” moet een ketting inleveren deze gaat dan weer naar de volgende first lady of die er is is nog maar de vraag. De Prins heeft inmiddels alles en iedereen bedankt en staat nu ook in zijn hemd en is weer Marcel Blom.

Technische commissie

Er is nog een ding wat rest. Door slecht weer is de carnavalsoptocht in Munster dit jaar helaas niet doorgegaan. Dit spijt Marcel zeer. Hij had zo graag aan de grens broodjes uitgedeeld eieren gebakken met de hapjes rondgegaan. Dit heeft de TC niet vergeten en zo zien we Marcel bij Heideman alsnog broodjes uitdelen en natuurlijk de hapjes. Hem wordt verzekerd dat hij 2017 mee mag naar Munster. Dan is het over en uit en wordt Marcel de zaal uitgereden. Nu is het wachten weer begonnen wie wordt de Prins van Losser. Op 7 januari 2017 zullen we het weten.

Foto's: Bob Snippert

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid