Nieuws

AJc’96 wordt groen

AJc’96 wordt wellicht “de groene club” in de gemeente Losser. Onlangs verkoos de KNVB, in samenspraak met de provincie Overijssel, de voetbalvereniging als één van 10 sportverenigingen in Overijssel die zij gaan ondersteunen bij het verduurzamen van de accommodatie.

Ook in twee andere provincies werden verenigingen geselecteerd. De KNVB zal AJc’96 het komende jaar ondersteunen bij het initiëren van verschillende projecten die moeten leiden tot een  duurzame accommodatie.

Voorzitter Robert de Vries zegt “We zijn enorm verheugd dat we hiervoor uitgekozen zijn. We praten al enige tijd over dit soort initiatieven en het is geweldig dat we daar nu hulp bij krijgen. Een analyse van ons energieverbruik in de komende maanden zal de basis gaan vormen van een plan waarin onderwerpen als LED-verlichting, zonnepanelen, een biomassakachel of elektrische waterpompen wellicht aan de orde gaan komen. We zullen dus ook geholpen gaan worden bij de aanvraag van subsidies, het schrijven van investeringsplannen etc.".

"We beseffen ons heel goed dat investeringen niet zomaar gedaan kunnen worden, vermoedelijk gaan we ook hulp van buitenaf zoeken. Er zijn legio voorbeelden van verenigingen waar de gemeenschap ook een steentje heeft bijgedragen aan het groener maken van de lokale sportvereniging. Onze ambitieuze doelstelling is dat we uiteindelijk energieneutraal worden. Een prachtig initiatief van de KNVB. Dat wij zijn gekozen om hiervan te kunnen profiteren is niets minder dan fantastisch.”

Via de gebruikelijke kanalen zal de vereniging iedereen op de hoogte houden van de vorderingen. Een eerste bijeenkomst met de KNVB vindt 29 november plaats in Zeist.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.