Nieuws

Voor Altijd Jong

De titel van het liedje dat bij het afscheid van de opa’s en oma’s op de basisschool De Saller in Losser gezongen werd door alle kinderen.

Woensdagmorgen 5 oktober waren opa’s en oma’s uitgenodigd om te komen voorlezen in het kader van de kinderboekendag. Ze werden allemaal welkom geheten door de directeur van de school Liesbeth Dales. Jos Bouwman schonk de koffie en thee en er was heel erg lekker appelgebak.

50 oma’s en opa’s
Het was druk in de ontvangstzaal. Maar liefst 50 oma’s en opa’s hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om op school te komen voorlezen. Ze kwamen uit alle windstreken. Zelfs oma’s en opa’s uit Alkmaar en Dordrecht waren gekomen. De oma’s en opa’s gingen in groepjes uiteen om in de klaslokalen hun kleinkinderen voor te lezen. Dat was een geweldige happening. Later kwamen kinderen van de hogere klassen bij de oma’s en opa’s om ze te interviewen. Er werden vragen gesteld over hoe het vroeger op school was. Wat ze het leukste vak vonden. Of ze een lievelingsmeester of juf hadden. Het meest verbazende vonden de kinderen dat er vroeger lagere scholen waren waar alleen meisjes of jongens op zaten.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.