Nieuws

Bijeenkomst Vergroenen van je straat

Woensdag 13 februari organiseert de Groene Loper Losser-Oldenzaal een bijeenkomst over vergroenen van je straat, je wijk, je buurt. Wat is het nut van vergroenen en wat zijn de mogelijkheden.

De avond is opgebouwd rondom twee thema’s: de gevolgen van klimaatverandering voor onze eigen achtertuin en de actie Bloemenlint. Er is volop gelegenheid  om ervaringen te delen en elkaar te inspireren. Heb je interesse? Kom dan naar Erve Boerrigter, Plechelmusstraat 14 in De Lutte. De toegang is gratis. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar, het programma start om 19.30 uur.

Gastspreker Jeroen Buitenweg van Waterschap Vechtstromen licht met een inspirerend verhaal toe hoe ons klimaat de afgelopen decennia extremer is geworden en hoe je zelf of samen met de buren de gevolgen van de klimaatverandering in je tuin of straat kunt opvangen. Hij laat praktische voorbeelden zien, onder andere hoe je je regenwater kunt afkoppelen van het riool.

Groot bloemenlint

Momenteel zet Bijenvereniging Oldenzaal zich weer in om samen met inwoners van de gemeenten Oldenzaal en Losser één groot bloemenlint in te zaaien voor de bijen en vlinders. Hoe meer mensen en organisaties hier aan deelnemen, hoe groter het succes! Voor alle bezoekers is er gratis bloemenzaad beschikbaar om deel te nemen aan dit bloemenlint. Ook horen we deze avond graag welke kansen jij ziet voor vergroening van je omgeving.

Gezamenlijke acties

In Losser en Oldenzaal zijn verschillende (bewoners)groepen actief om samen met buren en cliënten hun eigen omgeving groener te maken. De Groene Loper stimuleert en ondersteunt deze initiatieven en bevordert samenwerking. De Höfte, IVN Oldenzaal-Losser, Bijenvereniging Oldenzaal en Natuur en Milieu Overijssel werken daarbij samen. Ze organiseren bijeenkomsten en gezamenlijke acties. Wil je meer weten over de Groene Loper Losser-Oldenzaal stuur dan een mail naar groeneloperlosseroldenzaal@gmail.com   

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid