Nieuws

Billy Elliot

Op woensdag 11 januari a.s. zal Filmhuis Erve Kraesgenberg de film Billy Elliot vertonen. Aanvang om 14.00 uur. Entree € 6,00 inclusief koffie/thee in de pauze.   

Onmannelijk

De elfjarige Billy Elliot woont samen met zijn vader, broer en dementerende oma in een achterstandswijk. Van zijn moeder rest enkel nog een grafsteen en een herinnering. Zijn vader en broer zijn mijnwerkers en allebei actieve vakbondsleden die door de mijnstaking te kampen hebben met bittere tijden. Thuis moet elk dubbeltje voordat het gespendeerd wordt drie keer omgedraaid worden.

Het is dan ook heel wat dat Billy van zijn vader wekelijks geld krijgt voor bokslessen. Billy houdt echter helemaal niet van boksen. Wanneer op een dag een balletgroepje van de gymzaal gebruik komt maken, gaat dan ook een wereld voor hem open: muziek blijkt zijn passie, dansen zijn levensdoel. Al snel verruilt Billy de bokslessen voor balletlessen en ziet de kettingrokende balletjuf Wilkinson hem als haar nieuwste en enige protégé.

Volgens Wilkinson is Billy een natuurtalent en is een opleiding aan de prestigieuze Royal Ballet School in Londen een vereiste. Billy heeft echter één probleem: aan zijn passie voor ballet kan hij alleen in het geniep gehoor geven. Zijn vader en broer beschouwen ballet namelijk als iets onmannelijks. Zij willen er niets van weten dat in hun zoon misschien een heus talent schuil gaat en verbieden hem de lessen te volgen. Aan Wilkinson en Billy de haast onmogelijke taak hen het tegendeel te bewijzen

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid