Nieuws

Bosdûvelkes wisselen thema op 51e Gravenbal

Het met verve doorvoeren van gekozen carnavalsthema’s moet je de carnavalsvereniging De Bosdûvelkes uit De Lutte nageven. Was het vorig jaar “Heel De Lutte Bakt”, dit jaar “Trekken De Bosdûvelkes ten Strijde” dat je overal in terug vindt.

In briefwisseling, op sociale media en op de website zie je de stripfiguren Asterix en Obelix met de andere wereld beroemde dorpsbewoners van Gallië (De Lutte) terug.

Zaterdag 2 december wordt graaf Ralf I (Kristen) en zijn adjudant Wouter (De Cocq van Delwijnen) precies een jaar na hun opkomst uit een levensgrote taart hun congé gegeven. Enkele uren later presenteren de Bosdûvelkes hun 51e  hoogheid aan het publiek. De Technische Commissie gaat van de presentatie wederom een hoogstandje maken in het gekozen thema: “rare jongens die Bosdûvelkes”.

Naar verluid zal het toverdrankje  van Panoramix rijkelijk vloeien. Het Gravenbal wordt voor de eenenvijftigste keer gehouden in residentie De Vereeniging aan de Dorpstraat.  De poorten van deze Gallische Tapperij worden om 20.30 uur geopend en de avond wordt muzikaal opgeluisterd door Star Light drive-In met zang van Kakofonix.

De presentatie is in handen van everzwijnenspecialist Jos Senger.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.