Nieuws

Bridgeclub No Losers 20 jaar oud

De bridgeclub No Losers bestaat 20 jaar. Reden om er een feestelijke bridgedag van te maken. En dat gebeurde  vrijdag 25 november.

No Losers

Bridgen is een denksport, die vooral door ouderen beoefend wordt en voor veel mensen een plezierige tijdsinvulling is. Dat benadrukte Ben Kemperink, voorzitter van de vereniging in zijn toespraak. Hij blikte ook even terug in de geschiedenis van de bridgeclub, die in wezen al heel wat langer bestaat, maar op initiatief van Herman Stulen op 2 december 1996 de verenigingsstatus kreeg.

De naam No Losers werd gekozen, omdat  Losers uit dezelfde letters bestaat als Losser. Na een moeizame start, vanwege een geschikte locatie, kwam de vereniging na enige tijd  in het Tukkershoes terecht, waar men nu al jaren elke dinsdagmorgen bridget, ’s winters in de vorm van een competitie, ’s zomers als vrij bridgen.

De vereniging telt momenteel ruim 60 leden. Deze waren  zo goed als allen aanwezig op de feestdag in het Tukkershoes.   En natuurlijk werd er ook gebridged. En dat in een ontspannen sfeer, volgens het Schilderman-systeem, waarbij na elke vier spellen met een andere partner gespeeld wordt. Kampioen van de dag werd Truus Snippert.

 Gehuldigd

Tussendoor werden de leden van het eerste uur gehuldigd en dat waren er maar liefst 13, namelijk Herman en Marthy Stulen, Minie Douwma, Miems Vasterd, Elly Koekenberg, Stiny in ’t Veld, Betsy Schrader, Ria Wigger, Wanda Fiselier, Lenny Melis, Riky Houx, Ank Faas en Piet Bijsterveld. Zij ontvingen een kleine attentie. Die was er ook voor Tonnie Wijering en Annemieke Notkamp voor de goede verzorging tijdens de bridgemorgens.

Marjan Smit en Joke Snippers verzorgden een komische act over een bridgebieding. Tijdens de lunch werden beelden vertoond van de beginjaren van de vereniging en de dag werd besloten met een feestelijk buffet.  

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid