Nieuws

Cantica Nova zingt het Stabat Mater

Cantica Nova biedt de mogelijkheid om, uitsluitend tot de uitvoering op 26 maart projekt lid te worden tegen een gereduceerd contributietarief.Het koor is op zoek naar zangers/zangeressen in de leeftijd tot 70 jaar die houden van mooie klassieke muziek.

Projectlid 

Cantica Nova gaat op 26 maart 2017 het Stabat Mater van Rheinberger zingen in de kapel van klooster Bardel. Het koor biedt bij deze gelegenheid de mogelijkheid  aan zangers en zangeressen om als projectlid mee te zingen.In tegenstelling tot voorgaande projecten waarbij hoofdzakelijk wat lichtere stukken werden gezongen is het programma nu aangepast aan de Passietijd.Op 26 maart  zingt het koor in klooster Bardel naast het Stabat Mater ook nog delen uit de Matteuspassion van Johan Sebastian Bach.

Vooral klassieke muziek

Cantica Nova is een gemengd zangkoor waarin vooral klassieke muziek wordt gezongen.Het koor staat onder de vakkundige leiding van dirigent Mirjam Spoelman. Zij is dirigent van meerdere regionale koren en is gespecialiseerd in het bereiken van een optimale koorklank.Het koor bestaat op dit moment  uit ca 45 leden, die niet alleen uit de gemeente Losser komen maar uit heel Twente. O.a.ook uit Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Ootmarsum en Almelo.

Van harte welkom en geheel vrijblijvend 

De eerstvolgende repetitie in het nieuwe jaar is op dinsdag 10 januari. 2017 om 20.00 uur.U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend aan deze repetitieavond deel te nemen. De repetities worden gehouden in het Tukkershoes, Bookholtlaan 21 in Losser.In een positieve sfeer worden de werken op ontspannen wijze ingestudeerd.Hierbij wordt ook aandacht besteed aan ademhalingstechnieken welke ook goed zijn voor de algehele gezondheid.Er wordt op verantwoorde manier gemusiceerd olv Mirjam Spoelman. Zij heeft een grote ervaring als dirigent, zangcoach en vakdocent muziek.

Mee zingen

Deze oproep van Cantica Nova is gericht aan alle liefhebbers van klassieke muziek die zelf ook eens een keer mee willen zingen.Voor meer informatie kunt u bellen met de secretaris Henri Dimmendaal, tel: 053-5383993/ 0648583083 of via e-mail: info@canticanova.nl.

Voor meer info over Cantica Nova zie: www.canticanova.nl.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid