Nieuws

Concert Accordeonorkest Losser

Het Accordeonorkest Losser bestaat dit jaar 10 jaar. Zaterdagavond 29 oktober vond ter gelegenheid hiervan een concert plaats in de Muziekschool in Losser. Een zeer gevarieerd programma met voor de pauze een optreden van het 2e Orkest en zang van het koor intOmusic. Na de pauze het 1e orkest met als hoogte punt de James Bond concert suite, waarbij beelden van de James Bond film op de achtergrond werden geprojecteerd.

Waor nen oal'en toren, denken dot, an't gries verleen

Losser kan zich verheugen op nieuw talent. Wethouder Joop Hassink die de avond opende, werd gevraagd om het eerste lied: “Het Losserse Volkslied.” te dirigeren. Hij deed dat met verve en veel genoegen. Niet enkel de accordeonisten, maar ook de aanwezigen in de zaal werden gedirigeerd. “Bij een Volkslied moet je staan.” zei Joop en dus ging iedereen staan en zong uit volle borst mee. De tekst werd ook nu geprojecteerd via een beamer. Een prachtig mooie opening van de avond.

Voorzitter

De voorzitter Karin Nijkerken sprak na afloop haar tevredenheid uit: “Een geweldige avond met muziek voor ieder wat wils. intOmusic was op haar best en bracht mooie en vlotte liederen ten gehore. Een mooie combinatie deze concertvorm. Het brengt vooral variatie om een koor in een instrumentaal concert te plaatsen. De zaal was dan niet geheel uitverkocht maar ik ben toch blij met de grote opkomst. We hebben gelukkig een zodanig groot aantal spelende leden dat we ons de luxe kunnen permitteren om 2 orkesten volledig en goed te bemensen.”

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.