Nieuws

CPO-Losser kan na tien jaar geduld eindelijk bouwen

De Gemeente Losser is nu in een ver gevorderd stadium met aannemer Haafkes en projectontwikkelaar Le Clercq om op een deel van het voormalige Topcraftterrein aan de Ravenhorsterweg een woonwijk te ontwikkelen. Nadat dit is afgerond moet de gemeenteraad deze transactie nog goedkeuren. Na dit besluit wordt het perceel bouwrijp gemaakt. Het opstellen van de bestemmingsplanwijziging is inmiddels gestart. Ook het stratenplan is in grote lijnen duidelijk.

De vereniging CPO-Losser is vanaf 2007 actief om op deze locatie gezamenlijk woningen te realiseren. Door de economische crisis is het aantal leden van de CPO in de loop van jaren afgenomen. Daarom heeft de vereniging enkele jaren geleden besloten een partner te zoeken. De keus is op aannemersbedrijf Haafkes uit Goor gevallen. Samen met de projectontwikkelaar gaan zij, met ons als partner, deze woonlocatie ontwikkelen.

Het bestuur, en de leden met veel geduld, verwachten, indien er geen nieuw oponthoud ontstaat, eind 2017 of begin 2018 te kunnen starten met de bouw. 
Naast percelen voor het CPO worden er ook vrije kavels door de projectontwikkelaars aangeboden. 

Het is nog steeds mogelijk lid te worden van de CPO Losser. De leden hebben voorrang bij de kavelkeus en kunnen hun huis zelf laten ontwerpen. De CPO wordt bijgestaan door bouwadviesbureau USHI uit Enschede. De leden hebben architect Maas uit Lochem  www.maasarchitecten.nl uitgekozen om de huizen te ontwerpen.  De eerste individuele gesprekken met de architect hebben al plaatsgevonden.                                                                                                                                           

Voor meer informatie over CPO-Losser zie www.cpolosser.nl 

afbeelding van Jack Scholtens

Door: Jack Scholtens

Jack Scholtens is werkzaam in verzorgingshuis Maartens-Stede in Losser en is bestuurslid van de Historische Kring Losser.