Nieuws

D’r oet in Overdinkel

Het is een heugelijk feit dat Overdinkel op 9 september a.s. een prachtige milieu bewust voertuig rijker is, met als thema: ontmoeten, verbinden en de toerist langer in het gebied te laten verblijven! Dit alles gerealiseerd door donaties van verschillende organisaties 

Subsidies en donaties
Twee jaar geleden is naar aanleiding van een bijeenkomst “Overdinkel smokkeldorp”, bij Ellen Bijkerk-Jansink (Erve Naatsboer) , het idee ontstaan om een electrokar te introduceren in Overdinkel.
Door een intensief contact met verscheidene subsidie verstrekkers (Oranjefonds, NAM, Rabobank Twente Oost, Gemeente Losser, Provincie Overijssel en de firma Electrokar) en met hulp van Monique Hamers (gemeente Losser) is het gelukt om de benodigde som van 50.000 euro bij elkaar te krijgen. Een electrokar (De Melex Passenger Line) is een compact en opvallend voertuig. Het elektrische personenvoertuig kan worden gecombineerd met onder andere een laadbakje met rollators en met een personenaanhangwagen.
Binnen de gemeente Losser

Op 20 augustus a.s. wordt de electrokar geleverd, eerst nog met een leen-aanhangwagen. De definitieve aanhanger, die speciaal werd ontworpen en voor 1 rolstoeler toegankelijk is, komt later. De electrokar, die alleen maar binnen de grenzen van de gemeente Losser mag rijden, zal zich regelmatig laten zien. Jammer genoeg mag dit voertuig zich (nog) niet op de mooie paden in Duitsland begeven.

Luxe uitstraling

De ramen zijn brons getint, dat zorgt voor een luxe uitstraling en nog belangrijker: voor zonwering. Dit voertuig heeft daarnaast verwarming. De deuren zijn gemaakt van krasvast, licht materiaal. Hierdoor zijn de deuren nagenoeg onbreekbaar en is het personenvoertuig volledig af te sluiten. De deuren kunnen ook worden verwijderd, ideaal voor bijvoorbeeld de zomerperiode. Voor maximale veiligheid is het voertuig voorzien van veiligheidsgordels, hoofdsteunen, armleuningen en een ruime, makkelijke instap. De electrokar zal altijd met de aanhanger de weg opgaan, voorwaarde om aan de vergunnings en verzekerings -verplichting te voldoen.

Stichting

Inmiddels is er een Stichting opgericht die net als de nieuwe electrokar de naam draagt: D’r oet in Overdinkel. De stichting D’r oet in Overdinkel kent het volgende bestuur: Hans ter Heijne voorzitter, Hans Fij secretaris, Roelanda Poppinghaus penningmeester, Marloes Luyerink lid, Ellen Bijkerk-Jansink lid. Er zijn een aantal potentiële chauffeurs benaderd en zij worden geïnstrueerd hoe om te gaan met dit vervoersmiddel.

Arrangement

In eerste instantie zal de electrokar worden ingezet voor 2 arrangementen;

  • Op de zaterdag voor een smokkeltour rond en om Overdinkel. Een 1,5 à 2 uur durende tocht, met koffie en iets lekkers (minimale aanmelding 10 personen, kosten 15 euro p.p.) kan bij de VVV in Losser geboekt worden.
  • Donderdagmiddag voor de ouderen vanaf 65 jaar. Opstapplaats ’t Trefhuus in Overdinkel, kosten; één rit € 2,50, 10 rittenkaart 20 euro. De bedoeling dat er een rondje Overdinkel wordt gemaakt en dan bijvoorbeeld naar de markt in Losser en/een kopje koffie ergens onderweg.

Officiele opening
De officiële opening van de electrokar is op 9 september 2018  bij het ’t Trefhuus, na afloop van de familie fietstocht van Bruisend Overdinkel. De electrokar is een grote aanwinst voor het dorp Overdinkel en de bedoeling is om het aantal arrangementen in toekomst uit te breiden.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid