Nieuws

D66'er Jaimi van Essen uit Losser kandidaat Tweede Kamer

De concept-kandidatenlijst van D66 voor de landelijke verkiezingen van volgend jaar maart is vandaag bekendgemaakt en Jaimi van Essen, fractievoorzitter van D66 Losser, staat op plaats 29.Van Essen is de enige Twentse kandidaat op deze lijst en hij is met steun van de andere Twentse gemeenteraadsleden van D66 voorgedragen.

Mooie plek

Van Essen: "Ik ben erg blij dat ik bij de eerste dertig verkiesbare kandidaten sta. De definitieve volgorde moet nog worden bepaald door de leden, maar dit is een prima uitgangspositie voor een mooie plek op de uiteindelijke lijst." In 2010 was Van Essen bestuurslid van de Jonge Democraten Twente en in 2013 heeft hij D66 opnieuw opgezet in Losser. Dit leidde ertoe dat D66 in 2014 met maar liefst drie zetels in de gemeenteraad kwam en nu deel uitmaakt van het college in Losser.

Allerlei contacten in de hele regio

Momenteel werkt Van Essen als relatiebeheerder voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor Oost Nederland. In die functie komt hij bij veel gemeenten in onze regio om onder andere bestuurders te ondersteunen bij allerlei lokale vraagstukken.Van Essen: "Inmiddels heb ik allerlei contacten in de hele regio, wat uiteraard goed van pas komt als ik in de Tweede Kamer zou komen.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid