Nieuws

Domijn overhandigt sleutel aan eerste bewoners Lelie- en Hyacinthstraat 

19 bewoners keren terug op vertrouwde stek

18 eengezinswoningen

De eerste 19 woningen in fase 1 aan de Lelie- en Hyacinthstraat zijn klaar. Het zijn 18 eengezinswoningen en 1 doelgroeponafhankelijke woning. Op 26 en 27 oktober ontvangen de terugkerende bewoners van woningcorporatie Domijn de sleutel van hun nieuwe woning.

Op dit moment is de gemeente bezig met de bestrating, die begin november gereed is. Daarnaast worden begin volgend jaar 30 woningen in fase 2 gesloopt. Op de vrijkomende plek komen 16 nieuwbouwwoningen. Deze woningen worden in 2017 opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Totale nieuwbouw     

De totale nieuwbouw aan de Lelie- en Irisstraat bestaat uit 40 sociale huurwoningen: 32 eengezinswoningen en 8 doelgroepafhankelijke  woningen. Deze 8 woningen hebben een badkamer en slaapkamer op de begane grond en zijn geschikt voor jong en oud. Daarnaast komen er vanaf 2018 maximaal 27 vrije kavels voor verkoop beschikbaar.

Groene en ruime wijk

Doordat er minder woningen worden teruggebouwd, krijgt de wijk een meer open en groen karakter. Ook krijgt de straat een groen hart waar kinderen kunnen spelen en bewoners elkaar ontmoeten. In de wijk worden een aantal centrale parkeerplaatsen aangelegd. De aanblik in de wijk wordt daardoor een stuk vriendelijker en er ontstaat meer ruimte in de straat.

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid