Nieuws

Donatie voor Crisisopvang Losser

Zorggroep Sint Maarten in Losser heeft er een nieuwe vorm van dienstverlening bij. Op 4 oktober is er een nieuw appartement geopend, speciaal voor terminale patiënten die met spoed zorg nodig hebben. De realisatie van dit appartement is mede mogelijk gemaakt door een donatie van Stichting Donatie Fonds Vredehof.

Op dit moment is het nog zo dat er voor een appartement in het woonzorgcentrum Maartens-Stede mensen op de wachtlijst staan die niet direct kunnen worden geplaatst. Zij moeten soms wel een half jaar tot een jaar wachten op woonruimte. Niet iedereen heeft altijd zoveel tijd. Het woonzorgcentrum krijgt dan ook regelmatig de vraag of zij niet direct iemand kunnen opnemen, soms komt die vraag van de familie maar ook vaak via de huisarts.  Hierdoor is het idee ontstaan om een speciale kamer in te richten voor mensen die op korte termijn hulp nodig hebben omdat ze niet meer lang te leven hebben. Crisisopvang voor terminale cliënten dus. Het gaat dan vooral om mensen uit Losser die persé in het dorp willen blijven of die het een probleem vinden om naar Hengelo of Oldenzaal te gaan. Het appartement heeft dan ook uitzicht op de ‘Oale Toorn’ in Losser. Zodat mensen zich ook echt thuis kunnen voelen. De maximale verblijfsduur in dit appartement is drie maanden. Er is een medische indicatie nodig van de huisarts, waarin het tijdelijke karakter duidelijk wordt. Maar het kan ook gebeuren dat iemand weer opknapt. Ook dan is deze woonruimte tijdelijk. Daarna wordt er dan gekeken of iemand weer terug naar huis kan, of dat er misschien plaats is in het woonzorgcentrum of ergens anders.

Foto; Op 4 oktober jl openden Ellen Goossen, Contactverzorgende bij Maartens-Stede en Miriam Leussink, Communicatie Adviseur van Vredehof het nieuwe appartement, speciaal bestemd voor terminale patiënten die met spoed zorg nodig hebben.

afbeelding van Jack Scholtens

Door: Jack Scholtens

Jack Scholtens is werkzaam in verzorgingshuis Maartens-Stede in Losser en is bestuurslid van de Historische Kring Losser.