Nieuws

Facebook pagina voor behoud poli-zorgplein Losser

Er is een facebookpagina opgezet “behoud poli-zorgplein” Losser.

Joop Koopmans en Inge Jolanda Oort coördineren vooreerst de eerste acties: "Doel van pagina is het verzamelen van steunbetuigingen als teken hoe dit leeft, het ophalen van ervaringen, delen van informatie, tips en ideeën hoe we specialismen kunnen behouden of zelfs aantrekken (bijv. uit Duitsland) en hoe we het zorgplein zo breed mogelijk in stand kunnen houden. Wat ons betreft hoort daar in ieder geval de meest elementaire zorg thuis, zoals prikpost, bloedafname, röntgenafdeling, maken van hartfilmpjes, eenvoudige medische handelingen e.d. Maar met daarnaast ook zoveel mogelijk specialismen".

Maar ook willen ze met deze pagina onder de aandacht brengen dat de mensen hier ook zelf aan kunnen bijdragen, nl vragen om een afspraak op de poli in Losser. "Vaak weet men helemaal niet dat dit voor sommige specialisten kan. Op dit moment zitten er nog de kindergeneeskunde, longarts, internist, diabetesverpleegkundige, orthopedie, kno arts, röntgen, bloedafname. Maar hoe lang nog. We begrepen dat de kno arts al gaat verdwijnen".

Bij de overhandiging van de handtekeningen tegen de hoge parkeertarieven van het MST is vanuit de Raad van Bestuur aangegeven dat meer afspraken bij de buitenpoli’s afgehandeld zouden worden. Dat is dus in tegenspraak met wat er nu in Losser gebeurt vinden Koopmans en Oort. "De sterfhuisconstructie die is ingezet moet in ieder geval worden gestopt. Tijd dus om nu in actie te komen".

De pagina is gisteren online”gegaan met allereerst een stukje geschiedenis en wat algemene informatie over wat er tot nog toe is gebeurd. De belangstelling hiervoor was direct al groot.

https://www.facebook.com/houdzorgpleinopen

Volgens de initiatiefnemers loopt deze actie parallel aan het spoor van de officieel ingestelde werkgroep van MST, gemeente, Zorggroep Sint Maarten en huisartsen en is bedoeld als ondersteuning hiervan en om extra druk te zetten.

 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.